Utah: Jure Kocjan prevzel rumeno majico

Utah: Jure Kocjan prevzel rumeno majico
06.08.2015 AVTOR: D. Z.
Jure Kocjan je po 3. mestu v 4. etapi dirke po Utahu prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Na dirki po Utahu, ki spade med dirke ekstra kategorije, je za kolesarji četrta etapa. Ta Soldier Hollow je gostil start, cilj pa je bil v Heber Valleyju. Etapa je bila dolga 205 km. Kolesarji so morali premagati tri kategorizirane vzpone. Najprej Daniels Summit, potem najtežji vzpon na Wolf Creek Pass in pred ciljem še klanec na Jordanelle. Večji del etape je v ospredju preživela sedmerica kolesarjev.

Tudi v samem zaključku je tej skupini dobro kazalo, vendar so se v lov za njimi v glavnini podali člani moštva UnitedHeathcare, ki so branili vodstvo v skupnem seštevku Kiela Reijnena. Ubežniki so bili v samem zaključku ujeti. Na vsekakor razgibani etapi smo tako videli sprint velike skupine kolesarjev. Prvi ga je začel Eric Young.

Kolesar moštva Optum je kljub vsemu pokazal izjemno moč in do ciljne črte ga nihče več ni mogel prehiteti. Drugi je bil Dion Smith, na tretje mesto pa se je iz ozadja prebil Jure Kocjan, sicer član SmartStopa. Jani Brajkovič je na cilj prišel v glavnini. Prav tretje mesto je Kocjanu prineslo dovolj odbitnih sekund, da se je Jure Kocjan prebil do rumene majice najboljšega v skupnem seštevku. Zdaj je po času izenačen z dosedaj vodilnim Reijnenom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ