Uvod domačinu Calebu Ewanu

Uvod domačinu Calebu Ewanu
15.01.2017 AVTOR: D. Z.
Caleb Ewan je dobil dirko People's Choice Classic. Drugi Sam Bennett, tretji Peter Sagan.

Sezona World Tour se bo sicer začela z etapno dirko Santos Tour Down Under, a za mnoge kolesarje – izjema so Avstralci – se je tekmovalni del začel z dirko People 's Choice Classic.

Govorimo o kriteriju v mestu Adelaide, dolgem 50,6 km. Najdaljši pobeg je uspel kolesarju Dimension Date Benu O'Connorju. V 22. krogu je imel 40 sekund prednosti, kar je bila tudi največja razlika. Potem pa so največje ekipe pričele s sestavljanjem sprinterskih vlakov. Katjuša, Sky, Sunweb, Bora Hansgrohe, Orica Scott … Predvsem Orica je bila izjemna. Gerrans, Impey, Durbridge, Chaves …

vsi so se podredili najmlajšemu med njimi Calebu Ewanu. Zadnji pomočnik in novinec v ekipi Roger Kluge je ravno tako opravil odlično delo in Caleb Ewan je dvesto metrov pred ciljem začel pravi sprint. Ewan se je lahko veselil zmage. Drugo in tretje mesto sta zasedla kolesarja moštva Bora Hansgrohe. Sam Bennett je bil drugi, tretji pa svetovni prvak Peter Sagan. Sledili so Bonifazio, Theuns, Renshaw, De Bie, Planckaert, Bevin, Sutterlin … Marko Kump je bil 18., Jani Brajkovič pa 26.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ