Uvod Samu Bennettu

Uvod Samu Bennettu
21.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kako hitro se vse spremeni. Pred dnevi je bil po kriteriju razočaran, zdaj pa navdušen. Sam Bennett je dobil 1. etapo na dirki Tour Down Under.

Z dirko Santos Tour Down Under se je začela sezona World Tour. Za kolesarji je že prva etapa. Ta je potekala v okolici Tanunde - ta je gostila start in cilj 150 kilometrov dolge preizkušnje. Kolesarji so morali prevoziti 5 krogov, dolgih po 30 kilometrov.

Ta je sicer bila razgibana, a ne dovolj, da bi sprinterji odpadli. Na startu sta bila tudi dva Slovenca Luka Pibernik in Domen Novak. Zaradi boja za bonifikacijske sekunde na prvem letečem cilju sprva ni prišlo do pobega. Sprint je dobil zmagovalec y zadnjih dveh let Daryl Impey.

Šele po tem sprintu je pobeg uspel četverici kolesarjev: Joey Rosskopf, Dylan Sunderland, Jarrad Drizners in Michael Storer. Hitro so si privozili več kot štiri minute prednosti, potem pa so ekipe s sprinterji prevzele pobudo. Zadnji se je 35 kilometrov pred ciljem predal Rosskopf.

Veliko dela pri narekovanju ritma za sprinterje je opravil Thomas de Gendt. Kolesar Lotto Soudala je pripravljal teren za Caleba Ewana. A zaključni kilometri so pripadli moštvu z največ zmagami v zadnjih letih. Torej Deceuninck Quick Stepu. Ekipa je pred sezono sicer izgubila Elio Vivianija, a se je okrepila s Samom Bennettom, ki je zdaj že pokazal, kako odličen sprinter je.

Sprint je začel prvi, imel pa je tudi odličen položaj za sprint. Veselil se je zmage, medtem ko je bil drugi Jasper Philipsen, tretji pa Erik Baška. Eden izmed favoritov Caleb Ewan je s sprintom začel preveč iz ozadja in je lahko prišel samo do sedmega mesta. Pibernik je bil 32., Novak pa 92.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ