UWCT: Pet novih prizorišč v prihodnjem letu, svetovno prvenstvo na Danskem

UWCT: Pet novih prizorišč v prihodnjem letu, svetovno prvenstvo na Danskem
21.12.2014 AVTOR: Matej Zalar
UCI World Cycling Tour, del katerega ostaja tudi Maraton Franja, bo imel v prihodnjem letu kar trinajst preizkušenj.

Koledar 2015:

14. september 2014  Amy's Granfondo   Avstralia
12. oktober 2014  Amashova Durban Classic  Južna Afrika
20. marec 2015  Dubai Granfondo   Dubaj
27. marec 2015  UWCT Perth   Avstralija 
12. april 2015  GF Saint Tropez   Francija
14. maj 2015  Copenhagen Gran Fondo   Danska
22. maj 2015  Grey County Road Race  Kanada
22. maj 2015  Skyros Cycling Challenge  Grčija
4. junij 2015  Road Brazil Ride  Brazilija
6. junij 2015  Tour of Cambridgeshire  VB
14. junij 2015  Maraton Franja  Slovenija
17. - 19. julij 2015  La leggendaria Charly Gaul  Italija
22. avgust 2015  Radweltpokal  Avstrija
3. - 6. september  Svetovno prvenstvo  Aalborg, Danska 

Vse preizkušnje služijo kot kvalifikacijski dogodki za amatersko svetovno prvenstvo v kolesarstvu, ki je letos potekalo po trasi Maratona Franje, prihodnje leto pa se bodo najboljši amaterski kolesarji pomerili v Aalborgu na Danskem.

Del koledarja ostajajo tradicionalne dirke v Sloveniji, Italiji, Franciji, Grčiji, Avstraliji in na Danskem, pri UCI-ju pa so za prihodnje leto organizacijo podelili petim novim državam. Prvi dve preizkušnji sta že mimo, v Južni Afriki in Avstraliji je bilo na štartu kar 10.000 kolesarjev.

Kolesarji se bodo drugo leto lahko premierno preizkusili na Dubai Granfondu, ki bo potekal po trasi cestne dirke svetovnega kolesarja. Konec marca bosta v Perthu v Avstraliji na sporedu tako kronometer kot cestna dirka po mestnem središču. 

Francija se v koledar vrača s cestno dirko v mondenem Saint Tropezu, kjer so preizkušnjo že organizirali v letih 2012 in 2013. Gre za dirko po eni najlepših hribovitih pokrajin s fantastičnim razgledom na morje. Granfondo iz Kobenhavna se seli v Elsinore, kjer je bil v zadnjih letih organiziran le kronometer, Danska pa bo tudi gostiteljica svetovnega prvenstva v začetku septembra. 

Grey County Road Race bo edina kvalifikacijska preizkušnja za UWCT v severni Ameriki. V vasi blizu Toronta v Kanadi bo potekala ena najbolj zahtevnih preizkušenj, tako v vožnji na čas kot v cestni preizkušnji. Organizator dirke je Bruce Bird, aktualni svetovni prvak v starosti skupini do 49 let. 

Edina kvalifikacijska dirka v južni Ameriki ostaja Botucatu v Braziliji, kjer bo potekala tudi dirka za gorske kolesarje. Premierno so v koledar UWCT-ja uvrščeni tudi Britanci, organizirali bodo kronometer v Cambridgeshireju. Na sporedu bo tudi cestna dirka, ki pa ne bo kvalifikacijska za svetovno prvenstvo. 

Prvič bo del koledarja tudi avstrijsko smučarsko središče Sankt Johann, kjer so vrsto let organizirali svetovno prvenstvo v kategoriji masters, zdaj pa bodo organizirali zadnji kvalifikacijski dogodek pred svetovnim prvenstvom.

V teku so tudi pogovori za dirke v Nemčiji, Belgiji in Združenih državah Amerike, vendar zanekrat še niso del svetovnega koledarja.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ