V Abu Dabiju zvezdniki že pripravljeni na novo dirko. Tudi Mezgec in Brajkovič

V Abu Dabiju zvezdniki že pripravljeni na novo dirko. Tudi Mezgec in Brajkovič
07.10.2015 AVTOR: D. Z.
V četrtek se bo začela prva dirka po Abu Dabiju. Na startu bodo številni zvezdniki. Pred njimi so štirje dnevi dirkanja, očitno spektakularni.

Zakaj. Iz Abu Dabija je prišla zanimiva fotografija. V zadnjih letih redno poročamo o krajah koles na različnih dirkah. Organzatorji dirke po Abu dabiju so se tako odločili, da ekipam ponudijo zanimivo rešitev. Na dirkališču, namenjenemu formuli 1 so ekipe dobile svoje bokse, ki jih sicer uporabljajo pri formuli 1. Te bodo namenjene mehanikom.bSezona se sicer končuje, na startu štiridnevne dirke pa se bodo pomerili številni zvezdniki.

Mark Cavendish je na predstavitev prišel, čeprav je še vedno poškodovan.bCavendish ima namreč vlogo ambasadorja te prireditve. Med drugimi bodo nastopili Vincenzo Nibali, Fabio Aru (oba Astana), Alejandro Valverde (Movistar), Esteban Chaves, Michael Matthews (Orica GreenEdge), Tom Dumoulin (Giant Alpecin), Philippe Gilbert (BMC), Elia Viviani (Team Sky), Tom Boonen (Etixx Quick Step), Marcel Kittel (Giant Alpecin), Rui Costa, Diego Ulissi (Lampre Merida) ...

Sicer pa gre za dirko prve kategorije. Sagan bo tu prvič razkril dres svetovnega prvaka. Govorimo pa o dirki, ki bo imela tri ravninske etape in eno gorsko. Qasr Al Sarab bo gostil start dirke, Madinat Zayed pa bo gostil cilj prve, 175 kilometrov dolge preizkušnje. Start in cilj druge, 130 kilometrov dolge etape bo v Abu Dabiju. Tudi tretja etapa bo sicer večinoma ravninska, kolesarji pa se bodo na koncu morali povzpeti na zahteven ciljni vzpon do Jebel Hafeeta. Gre za 11 km dolg vzpon s povprečnim naklonom 7,5 %.

Zadnja etapa se bo končala v večernih urah na dirkališču, ki bo kmalu gostilo tudi prej omenjeno karavano formule 1. Kolesarji bodo morali nastopati v hudi vročini, napovedujejo tudi do 36 stopinj celzija. Predvsem Nibali je med vsemi zelo samozavesten, saj je v zadnjem času pokazal zares odlično pripravljenost. Nenazadnje je dobil dirko po Lombardiji. "Zelo sem vesel, da bom tu lahko dirkal. To je zadnja dirka sezone, vendar pa je moja forma po Lombardiji dobra. Skupna zmaga je pomemben cilj a to sezono," je dejal Nibali. Na dirki bosta nastopila tudi dva Slovenca, in sicer Luka Mezgec in Jani Brajkovič.

Predstavitev dirke

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ