V Adrio Mobil prihajata Srb in Italijan

V Adrio Mobil prihajata Srb in Italijan
11.11.2016 AVTOR: D. Z.
Iz Adrie Mobila so sporočili, da bosta v naslednji sezoni zajne nastopala Italijan Andrea Borso in Srb Dušan Rajović.
.

Borso prihaja iz Zalfa
Italijan Andrea Borso in Srb Dušan Rajović. Govorimo o dveh zelo mladih kolesarjih. Italijan ima komaj 21 let, Srb pa šele 18. Najprej pa se ustavimo pri najstarejšemu. Borso je vozil za Zalf Euromobil Desiree Fior, torej ekipo, ki je v preteklosti razvila številne šampione.

Tudi nekateri Slovenci so vozili v tej ekipi. “Adrio Mobil sem izbral, ker sem potreboval novo ekipo, saj se želim preizkusiti na mednarodnih dirkah. Ekipa je ena najmočnejših kontinentalnih ekip na svetu in veseli me, da sem dobil njihovo zaupanje. Potrudil se bom, da z rezultati opravičim prihod v ekipo. Od sezone 2017 pričakujem veliko. Pričakujem, da bomo kolesarji dobro sodelovali in vsi skupaj napredovali in dobili veliko dirk, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Andrea Borso.

Rajović nazadnje v Švici
Potem je tu zaenkrat še 18-letni Srb. Dušan Rajović, ki bo rojstni dan praznoval 19. novembra prihaja iz Kraljeva, letošnje leto pa je preživel v Švici, kjer je treniral pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze. Sicer pa je bil Rajović član moštva BK Metalac.

Zanj je do zdaj skrbel nekdaj odličen kolesar Čubrić, ki je o kolesarju dejal: “Imel je tri ali štiri zanimive ponudbe, a sem mu svetoval, naj izbere Adrio. Z njim sodelujem od dvanajstega leta starosti. V tem času je zelo napredoval in prepričan sem, da ima v sebi še veliko rezerve. Je odličen sprinter in na kožo so mu pisane klasike. ” Na SP v Dohi je zasedel 18. mesto, letos pa je dobil dve dirki.

“Dobre rezultate lahko ustvari predvsem v sprintih težkih dirk, na katerih vzponi niso daljši od dveh do treh kilometrov. Vendar pa se mora prej še veliko naučiti. Upam, da bo Adria Mobil odpeljala vsaj nekaj dirk za mlajše člane, da bo lahko pokazal svoje sposobnosti, ” je o kolesarju še povedal Čubrić. Kolesarji, ki so jih pri Adriji Mobili do zdaj potrdili tudi za prihodnjo sezono so: Radoslav Rogina, Jure Golčer, Gašper Katrašnik, Andrea Borso, Dušan Rajović, Gorazd Per, Žiga Horvat in Jon Božič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ