V Antalyji in Dubaju sprinta glavnine

V Antalyji in Dubaju sprinta glavnine
23.02.2020 AVTOR: DZ

Luka Mezgec se je v Dubaju izkazal s petim mestom med priznanimi sprinterji. Zmagal je Pascal Ackermann. V Turčiji najboljši belgijski državni prvak Tim Merlier. Slovencev ni bilo v ospredju.

Ena dirka se je začela, druga pa že končala. Na obeh pa smo danes bili priča sprintu glavnine. Najprej poglejmo v Dubaj. Tam se je začela etapna dirka, ki spada v svetovno serijo. Govorimo o dirki UAE Tour, ki jo je lani v skupnem seštevku dobil Primož Roglič. Rogliča na startu tokrat ni, zato pa med favorite za končno zmago spada Tadej Pogačar. Prvi dan pa so imeli glavno besedo sprinterji.

The Pointe je gostil start, cilj pa Dubai Silicon Oasis. Na dirki je ogromno vrhunskih sprinterjev, kot so Ewan, Groenewegen, Ackermann, Cavendish, Bennett, Demare, Gaviria … Zato smo lahko po skoraj 150 kilometrih dirkanja po bolj ali manj ravni pokrajini videli izjemen sprint. V zaključku je zelo zgodaj s sprintom začel Nemec Pascal Ackermann. Kolesar Bore Hansgrohe pa je imel veliko hitrost in je uspel zadržati konkurente za sabo.

"Zelo sem vesel, saj so tukaj skorajda vsi najboljši sprinterji. Poleg tega nisem bil prepričan, če sem v dovolj dobri formi, da bi jih lahko premagal," je po cilju dejal Ackermann. Drugo mesto je v sicer kaotičnem sprintu dosegel Caleb Ewan, tretji je bil Rudy Barbier. Sledil je Dylan Groenewegen, na odlično peto mesto pa se je uvrstil Luka Mezgec. Več kot 120 kolesarjev je etapo končalo v času zmagovalca. Jutri bo že drugače, saj bo na koncu etape kratek, a strm klanec na Hatta Dam.

S četrto etapo pa se je končala etapna dirka po Antalyji. Gre za dirko prve kategorije, na kateri so letos nastopili tudi kolesarji Adrie Mobila. Tudi zadnja preizkušnja se je končala s sprintom glavnine. Etapo je zaznamoval tudi Gorazd Per, ki se je pridružil ubežni skupini. Kasneje je poskusil tudi Gašper Katrašnik.

A preostale ekipe so imele prevelik interes, da bi ubežnikom beg uspel. Zato smo v Antalyji videli sprint, v katerem pa je prišlo tudi do padca, ki je Marku Kumpu preprečil, da bi se udeležil boja za zmago. Tako se je na koncu etapne zmage veselil belgijski državni prvak Tim Merlier. Filippo Fortin je bil drugi, tretji pa Lucas Carstensen. Dirko je dobil 23-letni Britanec Maximilian Stedman.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ