V aprilu prihaja petdnevna virtualna serija dirk

V aprilu prihaja petdnevna virtualna serija dirk
30.03.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Velon in dirka po Švici sta se združila in zasnovala virtualno dirko »The Digital Swiss 5«, ki bo potekala pet dni zapored po virtualnih odsekih, ki bi jih kolesarji sicer prevozili na letošnji dirki v Švici.

Med »žrtvami« koronavirusa je bila tudi dirka po Švici, ki že nekaj let sodeluje z združenjem ekip Velon. Tudi tokrat so združili moči in oblikovali petdnevno virtualno dirko, ki bo potekala na platformi Rouvy, potekala pa bo od 22. do 26. aprila.

Na dirko so bile povabljene vse ekipe, ki so bile sicer povabljene na dirko po Švici. Vsak dan se bodo kolesarji pomerili na virtualnih segmentih, ki bi bili tudi sicer del švicarske dirke, dirkanje pa bo trajalo približno uro.

V vsaki ekipi bodo tekmovali trije kolesarji, zaenkrat pa še ni jasno, katere ekipe se bodo odzvale povabilu. Glede na to, da pri organizaciji dirke sodeluje tudi Velon, bo skoraj zagotovo sodelovalo vseh 11 ekip svetovne serije, ki so del tega združenja. Večina ekip je na družabnih omrežjih že promovirala dogodek.

»Časi so težki za vse nas, zato je takšna priložnost odlična, da se približamo navijačem in se vsaj na tak način pomerimo med seboj. V trening nam bo vneslo nekaj razburjenja in motivacije, zato se zelo veselim dirkanja,« je komentiral Michael Matthews.

V živo bo dirke prenašala švicarska televizija SRF, zaenkrat pa še niso razkrili, kako bo mogoče prek spleta spremljati dirkanje kolesarjev. Dirka bo potekala v obdobju, ko bi morali biti na sporedu Valonska puščica in Liege - Bastogne - Liege.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ