V Argentini največji zvezdniki zaostali

V Argentini največji zvezdniki zaostali
21.01.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki po San Luisu je za kolesarji prva gorska etapa, ki jo je dobil domačin Eduardo Sepulveda. Slovencev ni bilo v ospredju.
Za kolesarji na dirki po San Luisu je četrta etapa. Dolga je bila 140 kilometrov. Kolesarje je od San Luisa vodila do vrha vzpona na Cerro del Amago. To je bil prvi pravi preizkus na dirki po San Luisu. V vodstvu v skupnem seštevku je bil pred etapo Peter Koning, a je bilo jasno, da majice ne bo mogel obdržati. Tokrat smo pričakovali prvi pravi boj za končne uvrstitve. In na zadnjem vzponu smo ga tudi dobili.

Na koncu se je zmage veselil Čilenec Luis Fernando Sepulveda, ki je za 54 sekund ugnal Kolumbijca Janierja Aceveda in za 1:34 Kostaričana Romana Villalobosa. Največ je v tej etapi izgubil Vincenzo Nibali, ki je zaostal za več kot pet minut. Četrti je bil Dayer Quintana, peti Ilija Koševoj. Potem pa je prišla trojica morda najbolj izpostavljenih kolesarjev. Zaostala je za dve minuti in 10 sekund. Miguel Angel Lopez je bil šesti, Rafal Majka sedmi in Nairo Quintana osmi.

Zanimiv je skupni vrstni red. Kar pet Kolumbijcev je med prvo deseterico. Argentinec Eduardo Sepulveda vodi pred štirimi Kolumbijci. S tremi sekundami zaostanka je drugi Dayer Quintana, tretji pa je z zaostankom 38 sekund Rodrigo Contreras. Sledijo Nairo Quintana, Miguel Angel Lopez in Daniel Moreno. Vsi zaostajajo za manj kot minuto. Do desetega mesta so razvrščeni še Moreno, Villalobos, Acevedo, Koševoj in Majka.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ