V Avstraliji Domen Novak bežal, Ewan pa zmagal

V Avstraliji Domen Novak bežal, Ewan pa zmagal
19.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Končan je ženski Santos Tour Down Under in končana avstralska prevlada. Na uvodu v moško različico dirke pa se je s pobegom izkazal Domen Novak.

Domen Novak se je izkazal z dolgim pobegom na ža po tradiciji nekakšni uvodni dirki pred začetkom dirke Tour Down Under. Govorimo o krajši mestni dirki. Kolesarji so morali premagati kar 30 krogov, na startu pa je bila večina sprinterjev, ki jih lahko v ospredju pričakujemo tudi na etapni World Tour dirki, ki se bo začela 21. januarja. 30 sicer kratkih krogov je bilo nadvse hitrih in vse skupaj je poskušal izkoristiti tudi Domen Novak.

Državni prvak in član moštva Bahrain McLaren je napadel s še petimi kolesarji in bežal vse do pet krogov pred ciljem. Takrat je ubežnike ujela že zredčena skupina kolesarjev, v kateri so ritem narekovali člani Ineosa. V zaključku je na spolzki cesti prišlo tudi do padca, kar pa mnogih sprinterjev ni ustavilo. Predvsem kolesarji EF Pro Cyclinga so pripravljali sprint, potem pa je zgodaj pospešil Caleb Ewan.



"Ekipa je opravila ogromno delo, tako da sem bil v ospredju."



Avstralec v dresu Lotto Soudala je bil premočan za konkurente in se je veselil že četrte zmage na tej dirki v zadnjih petih letih. Drugi je bil Elia Viviani, ki vozi za Cofidis, tretji pa je bil njegov klubski kolega in član sprinterskega vlaka Cofidisa Simone Consonni. Sledili so Philipsen, Halvorsen, Dainese, Morkov, Welsford, Lawless in Nizzolo. "V zadnjih šestih ali sedmih krogih je začelo deževati, tako da je bila v glavnina večja nervozna. Vendar pa smo imeli dobre položaje. Ekipa je opravila ogromno delo, tako da sem bil v ospredju," je dejal Ewan.

Ženski Tour Down Under

Končala se je ženska različica etapne dirke Santos Tour Down Under. Ta je bila dolga štiri etape. Zadnja je potekala v mestu Adelaide. Dolga je bila le 42,5 km. Po manj kot uri dirkanja se je zmage veselila Italijanka v dresu Bepinka Simona Frapporti.

Edina Slovenka na startu Urša Pintar je bila 54.


Končni vrstni red:
Američanka Ruth Winder je prekinila prevlado Avstralk, predvsem prevlado Amande Spratt, ki je dobila zadnje tri izvedbe. Winderjeva, ki dirka za Trek Segafredo je po zaslugi zmage v tretji etapi za pet sekund ugnala Liane Lippert. Tretja je bila Sprattova. Urša Pintar je bila 24. Zaostala je za 50 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ