V Avstraliji Jani Brajkovič in Marko Kump

V Avstraliji Jani Brajkovič in Marko Kump
12.01.2017 AVTOR: D. Z.
Pa je pred vrati nova kolesarska sezona. Že po tradiciji se začenja z dirko Tour Down Under v Avstraliji.

Uradno ime Santos Tour Down Under. Govorimo o že 19. izvedbi dirke, ki šteje med dirke World Toura. Kolesarji so že prispeli v Avstralijo in se že privajajo na precej višje temperature.

Pred samim začetkom etapne dirke bo na sporedu še krajša preizkušnja People ’s Choice classic. Potem pa bo šlo že zares. Na startu bosta tudi dva Slovenca. Marko Kump (UAE Abu Dhabi) se po lanski zelo dobri izkušnji vrača v Avstralijo. Prvič pa bo sezono tam začel Jani Brajkovič, letos član moštva Bahrain Merida.

Dirka se bo začela 17. januarja. Zmago bo branil domačin Simon Gerrans, ki bo tudi letos v dresu domače World Tour ekipe Orica Scott. V zadnjih petih letih je dirko dobil kar trikrat. Skupno pa že štirikrat. Sicer pa na dirki pričakovano prevladujejo domačini, ki so predtem odpeljali tudi državno prvenstvo. Dirko so dobili kar enajstkrat.

Lani je Gerrans zgolj za devet sekund premagal Richieja Porta in za 11 Sergia Luisa Henaa. Imena, ki razkrivajo, da dirka kljub vsemu le ni tako zelo lahka oziroma ravninska. Dirka se bo začela s 145 km dolgo etapo od Unleya do Lyndocha. Zmagovalca ponavadi dokončno odloči etapa, ki se konča na vthu vzpona Willunga. Dirka se bo končala v mestu Adelaide.

Etape na dirki Tour Down Under
17. januar, 1. etapa: Unley - Lyndoch, 145 km
18. januar, 2. etapa: Stirling - Paracombe, 148,5 km
19. januar, 3. etapa: Glenelg - Victor Harbor, 144 km
20. januar, 4. etapa: Norwood - Campbelltown, 149,5 km
21. januar, 5. etapa: McLaren Vale - Willunga Hill, 151,5 km
22. januar, 6. etapa: Adelaide, 90 km

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ