V Avstriji blestel Mugerli, na Poljskem mlajši člani Roga Ljubljane

V Avstriji blestel Mugerli, na Poljskem mlajši člani Roga Ljubljane
02.05.2017 AVTOR: D. Z.
Kolesarji moštva Rog Ljubljana so bili nadvse uspešni na krajši etapni dirki Carpathian Couriers, dirki namenjeni mlajših članom. Matej Mugerli dobil dirko v Avstriji.

Kolesarji so morali premagati tri etape. Veszprem je gostil start, cilj pa Papa. Etapa je bila dolga 146 kilometrov. Tudi zadnja etapa se je končala v sprintu večje skupine. Dobil ga je Ahmed Amine Galdoune.

Odlično drugo mesto je zasedel Žiga Jerman. Tadej Pogačar je bil deveti. Alessandro Pessot je dobil dirko, drugi je bil Kamil Malecki, tretji pa Robert Kessler. Dirko je na petem mestu končal Tadej Pogačar, ki je bil najboljši med mladimi. Žiga Ručigaj je bil na koncu deveti. Prav Ručigaj je bil tudi najboljši na gorskih ciljih. Drugi v tej razvrstitvi je bil Pogačar, četrti pa Jeman. Izidor Penko je bil najboljši na letečih ciljih.

V Avstriji so kolesarji odpeljali enodnevno dirko GP Vorarlberg. Dolga je bila 131 kilometrov, kolesarji pa so progo premagali s povprečno hitrostjo 42,3 km/h. Po dobrih treh urah dirkanja je bil najmočnejši Matej Mugerli. Kolesar moštva Amplatz BMC ima za sabo odličen začetek sezone. Tokrat je v neposrednem obračunu ugnal Fabiana Lienharda, sicer člana domačega kluba Vorarlberg. Tretji je bil Matthias Krizek, četrti pa Andi Bajc, ravno tako kot Mugerli član Amplatz BMC.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ