V Avstriji prevlada Astane, Tratnik 8.

V Avstriji prevlada Astane, Tratnik 8.
02.07.2017 AVTOR: D. Z.
S kratkim, a zahtevnim gorskim prologom se je začela dirka po Avstriji. Dobil ga je Oscar Gatto, najboljši Slovenec je bil Jan Tratnik na osmem mestu.

Sicer v senci dirke po Franciji poteka še kar lepo število dirk in že po tradiciji se v tem času odvija tudi dirka po Avstriji.

Tudi letos lahko govorimo o dirki prve kategorije. Začela se je v središču Gradca. Kolesarji pa so morali odpeljati vsega osemsto metrov dolgo preizkušnjo. A šlo je za gorski prolog do Schlossberga. Na startu so nekateri vrhunski kolesarji, kot so Zakarin, Taaramae, Viviani, Angel Lopez, Anton, Firsanov, Nordhaug, Zoidl, Eibegger … Že po tradiciji pa je tudi lepo število Slovencev.

Naporen urnik ima vsekakor Jan Tratnik, kip o Giru pravega počitka nima. Nastopajo pa tudi Kristijan Koren, Matej Mugerli, Rok Korošec in Andi Bajc. Najhitreje, v dveh minutah in 11 sekundah je progo premagal Oscar Gatto. Za sekundo je ugnal klubksega kolego pri Astani Miguel Angela Lopeza. Tretji je bil William Clarke. Najboljši Slovenec je bil Jan Tratnik, ki je z zaostankom osmih sekund zasedel osmo mesto. Matej Mugerli je bil s 13 sekundami zaostanka 18., Rok Korošec 31., Kristijan Koren 49., Andi Bajc pa 84. Pred kolesarji je še šest etap.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ