V Bahrajn tudi Gorazd Štangelj in Borut Božič

V Bahrajn tudi Gorazd Štangelj in Borut Božič
25.08.2016 AVTOR: D. Z.
Pa vendarle tudi napovedana bahrajnska ekipa postaja vse bolj slovenska. Gorazd Štangelj bo športni direktor, Borut Božič pa bo tam nadaljeval kariero.

Štangelj prihaja iz Astane, Božič iz Cofidisa
Bahrain Merida. Tako se bo imenovala nova ekipa, ki še vedno upa na liceno World Tour. Ekipa bo z dirkanjem začela v sezoni 2017. Večkrat smo že zapisali, da za vsem skupaj stoji tudi Milan Eržen in očitno bo imela ta ekipa tudi nekaj slovenskega pridiha.

Že pred dnevi smo izvedeli, da bo vlogo športnega direktorja opravljal selektor slovenske reprezentance Gorazd Štangelj, ki trenutno to vlogo opravlja v Astani. Vodstvo je dobilo boj za Vincenza Nibalija. Kaj pa ostali kolesarji? Prvi, upajmo, da ne tudi zadnji, Slovenec, ki je podpisal pogodbo je Borut Božič. Trenutno vozi za Cofidis. 36-letni Božič se lahko pohvali tudi z etapno zmago na Vuelti, leta 2013 je bil dugi na dirki Gent-Wevelgem …

"Pomoč mladim kolesarjem "
Potem, ko je kariero začel kot sprinter, se je v zadnjih letih izkazal predvsem na belgijskih tlakovcih. »Da postanem del nove ekipe sem se odločil, ker bom po mnogih letih v profesionalnem kolesarstvu lahko del novoustanovljene ekipe, ki se še izoblikuje, « je najprej dejal Božič.

»Drugi razlog, zakaj se bom pridružil tej ekipi je, da poznam ogromno ljudi, ki bodo sodelovali pri tem in jim povsem zaupam. Komaj čakam novo sezono, vesel pa sem, da lahko še vedno tekmujem na visoki ravni. Prepričan sem, a bo imela ekipa dober program, ki mi bo ustrezal. Moja glavna naloga bo, da bom z mojimi izkušnjami, ki sem jih nabral v teh letih pomagal mlajšim kolesarjem, « je v uradni izjavi še dodal Božič.


Zdaj so iz ekipe sporočili, da so podpisali pogodbo z izkušenim Konstantinom Sivcovim. Govorimo o 34-letnemu Belorusu, ki je leta 2004 osvojil naslov svtovnega prvaka med mlajšimi člani. Po obdobju v Skyu je letos vozil za Dimension Dato in italijanski Giro končal na desetem mestu.

V 12-letni profesionalni karieri je odpeljal 15 tritedenskih dirk. Poleg Nibalija in omenjenih kolesarjev, so pogodbe sklenili še z Boarom in Viscontijem. Z Nibalijem naj bi prišla še trener Paolo Slongo in maser Michele Pallini. Prišel bo tudi zdravnik Magni. Tudi Nibalijeva oseba za stike z javnostjo bo prišla. Govorimo o Geoffreyu Pizzorniju. Pa športni direktor Mario Chiesa. Vlogo menedžerja je prevzel Brent Copeland.

Copeland glavni menedžer
»Za našo ekipo sta pogodbi s Konstantinom in Borutom zelo pomemben korak naprej. Pomagala bosta postaviti temelje tej ekipe. Z njima bomo še bolj samozavestno odšli na dirke. Sta kolesarja, ki lahko prevzameta različne vloge, kar je v zdajšnjem kolesarstvu zelo pomembno, « je dejal Copeland.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ