V Bahrajnu nastaja bogata ekipa? Si želijo Nibalija?

V Bahrajnu nastaja bogata ekipa? Si želijo Nibalija?
22.02.2016 AVTOR: D. Z.
"Rad bi uradno naznanil rojstvo nove Bahrajnske kolesarske ekipe," je na facebooku med drugim zapisal princ Nasser Bin Hamad Al Khalifa, ki pripada bahrajnski kraljevi družini.

Sicer pa smo lahko lani v enem izmed intervjujev na spletni strani siol.net prebrali tudi, da s princem sodeluje tudi nekdanji kolesar in dolgoletni trener, pa tudi športni direktor v Adriji Mobilu Milan Eržen.

Ali za tem stoji Bjarne Riis?
»To je res. Rad bi uradno naznanil rojstvo nove Bahrajnske kolesarske ekipe. Naš trud je usmerjen v to, da predstavimo kolesarstvo, spodbujamo in podpremo naše mlade športnike, da ohranjajo zdrav stil življenja. In obenem, da tekmujemo z najboljšimi ekipami na svetu. « Tako se je glasil zapis princa po imenu Nasser Bin Hamad Al Khalifa. Gre za 28 letnega triatlonca, ki je navdušen športnik in je lani podprl ustanovitev triatlonske ekipe.

Lani si je Princ ogledal zadnjo etapo dirke po Franciji, zdaj pa želi že v sezoni 2017 imeti svojo ekipo. Mediji namigujejo, da naj bi pri tem sodeloval tudi Bjarne Riis, ki bo prav v naslednjem tednu sporočil načrte za prihodnjo sezono. Po poročanju danskih medijev je Riis v bližnji preteklosti že potoval prav v Bahrajn. Obenem pa je novinar Gazzette dello Sport Ciro Sconamiglio v članku zapisal, da bi bil tudi Vincenzo Nibali pripravljen prestopiti v to ekipo, v kateri denar očitno ne bo ovira.

Kam odhaja Nibali?

Seveda bi Nibali ob prestopu imel določene zahteve. Predvsem bi skupaj z njim iz Astane prišli še nekateri kolesarji in osebje. Za Nibalija se ogrevajo še vsaj Astana, Trek Segafredo in Lampre Merida. »Vincenzo je edini zmagovalec tritedenske dirke, ki je za naslednjo sezono še brez pogodbe. Zato je logično, da se zanj številni zanimajo, « je dejal menedžer 31-letnega kolesarja Alex Carera, ki je potrdil, da bi se rad sestal tudi z ljudmi, ki stojijo za očitno nastajajočo bahrajnsko ekipo:

»V stiku smo bili s številnimi ekipami. Jasno je, da želijo tudi pri Astani obdržati Nibalija. Zanj se zanimajo tudi pri Trek-Sagafredu in Lampre-Meridi. Pripravljeni pa smo se pogovarjati z vsakim, ki ima v igri resen projekt za ustanovitev vrhunske ekipe v letu 2017. Potem bi preučili možnosti in sprejeli najboljšo odločitev. « Vsekakor bo več jasnega potem, ko bo svoje načrte predstavil Bjarne Riis.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ