V Belgiji kraljuje kolesar!

V Belgiji kraljuje kolesar!
18.12.2016 AVTOR: D. Z.
Športnik leta v Belgiji? Brez dvoma. Greg Van Avermaet, kolesar moštva BMC in olimpijski prvak iz Ria.

V Belgiji so razglasili najboljše športnike v sezoni in tam je glavno besedo imel Greg Van Avermaet. Za članom moštva BMC je izjemna sezona.

“To je najlepša in vsekakor najtežje prislužena trofeja. To je posledica večletnega dela. Ni je lahko dobiti. Imam 31 let in tukaj sem prvič. Zato sem še bolj zadovoljen. Samo poglejte ta imena, ki so pred mano prejela to lovoriko, ” je dejal Van Avermaet. Letos je sezono odlično začel, potem padel in se poškodoval, a se vrnil na izjemen način.

Oblekel je tudi rumeno majico na dirki po Franciji, v Riu pa je postal olimpijski prvak. “To vsekakor dolgujem zlati medalji v Riu. To je bil najlepši trenutek v moji karieri. ” In zato je bil razglašen tudi za najboljšega kolesara v Belgiji. Se je pa nedavno ukvarjal s poškodbo, saj si je zlomil gleženj. “Še vedno imam nekaj težav, padca vsekakor nisem pozabil. Na kolesu sem zdaj že nekaj tednov, tako da se že pripravljam na naslednjo sezono.

Van Avermaet je vseeno priznal, da poškodovana noga še nima dovolj moč, vseeno pa meni, da bo že na klasiki Milano-Sanremo v pravi formi, saj želi že tam dobro nastopiti. Potem pa bo veliko stavil na dirko po Flandriji, na kateri je letos padel in si poškodoval ključnico. “Po poškodbi je sprva vedno težko, vendar ne bom nikoli obupal. Vedno se vrnem, to je v moji karieri že nekaj običajnega. Zdaj bom poskusil dobiti še zame prvo klasiko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ