V Beneluksu Mohorič lovi skupno zmago, Philipsen pa že zmaguje

V Beneluksu Mohorič lovi skupno zmago, Philipsen pa že zmaguje
23.08.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Renewi Tour

Dirka Renewi Tour, nekdanja dirka po Beneluksu, se je začela z ravninsko prvo etapo, v kateri je pričakovano odločal šprint, dobil ga je Jasper Philipsen.

Dirka Renewi Tour je ena bolj prestižnih etapnih dirk v tem delu koledarja, ko govorimo o enotedenskih dirkah, sodi pa v svetovno serijo. Na njej je Matej Mohorič že slavil leta 2018, le da se je takrat še imenovala BinckBank Tour.

Tudi letos, sploh po izvrstni skupni zmagi na dirki po Poljski, ima Mohorič na tej dirki visoke ambicije. Začel jo je kot kapetan Bahrain Victoriousa, vse v ekipi bo podrejeno pomoči Mohoriču, v šprintih pa bodo računali na Jonathana Milana.

Ta v prvi etapi sicer ni bil v ospredju, je pa prepričljivo slavil Jasper Philipsen, ki potrjuje, da je v tem trenutku najhitrejši v pelotonu. Drugi je bil Tim Merlier, tretji pa Olav Kooij.

O skupni zmagi se bo odločalo na ravnem, 13,6 kilometra dolgem kronometru, ki bo na sporedu že jutri, v tretji etapi pa kolesarje čaka še dirka po Flandriji v malem s ciljem v Geraardsbergnu in tudi s prečkanjem slovitega Kapelmuura. Četrta etapa bo znova šprinterska, za bo začinjena s "super" kilometri z bonifikacijskimi šprinti za odbitne sekunde, v zadnji peti pa bi morda še lahko prišlo do sprememb v skupnem seštevku, če bodo razlike majhne, kar na tej dirki ponavadi tudi so.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ