V boju sekund Gal Glivar v ospredju na Hrvaškem

V boju sekund Gal Glivar v ospredju na Hrvaškem
01.10.2023 AVTOR: DZ, foto: Adria Mobil / Sportida

Konec je dirke po Hrvaški. V Zagrebu je bil najhitrejši Campbell Stewart. Dirko je dobil Orluis Aular. Gal Glivar je končal na petem mestu.

S šesto etapo od Samobora do Zagreba se je končala 8. dirka po Hrvaški oziroma uradno Cro Race. Letos smo gledali predvsem sprinte glavnin v skorajda vseh etapah.

Eno izmed najtežjih etap pa je dobil Matej Mohorič, ki je sicer branil skupno zmago, a je možnosti za ponovitev uspeha iz lanskega leta izgubil že prvi dan, ko je zaradi vpletenosti v padec izgubil pomembne sekunde. Tudi zadnja etapa s ciljem v Zagrebu se je končala s sprintom glavnine. Po dobrih 157 kilometrih ga je dobil član moštva Jayco AlUla Campbell Stewart, ki je premagal Alexandra Kristoffa in Gala Glivarja, ki je na tej dirki nastopal v dresu Adrie Mobila.

Prav po zaslugi tretjega mesta in štirih odbitnih sekund se je Glivar v skupnem seštevku povzpel na končno peto mesto. Za zmagovalcem Orluisom Aularjem je zaostal za vsega 13 sekund, kar je samo dokaz, da so tudi letos sekunde odločale razvrstitev pri vrhu. Kristoff je po zaslugi drugega mesta v zadnji etapi prišel do končnega drugega mesta. Zaostal je za vsega tri sekunde. Na tretjem mestu je dirko končal Britanec Ethan Hayter. Zaostal je za sedem sekund.

Četrti Magnus Sheffield je izgubil devet sekund. Glivar je bil peti, za njim pa so se zvrstili še Nicolo Parsini, Urko Berrade, Matthew Dinham, Erik Fetter, Jakub Otruba, Torstein Traeen, Eddie Dunbar, Jonas Gregaard, Piotr Pekala … Matej Mohorič je bil 27. Kristoff je bil najboljši po točkah, Jonas Rapp je zbral največ točk na gorskih ciljih, Sheffield pa je za štiri sekunde ugnal Gala Glivarja v boju za najboljšega med mladimi. Uno-X je bila najboljša ekipa na dirki.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ