V boju z Razsodiščem prestal še poligraf

V boju z Razsodiščem prestal še poligraf
25.01.2015 AVTOR: D. Z.
Roman Kreuziger se že dlje časa bori proti obtožbam, da je jemal prepovedana sredstva ? zdaj naj bi uspešno opravil tudi testiranje z detektorjem laži.

Romana Kreuzigerja je Mednarodna kolesarska zveza suspendirala tik pred začetkom lanske dirke po Franciji. Razlog? Nepravilnosti v Biološkem potnem listu češkega kolesarja, ki vozi za Tinkoff Saxo. Gre za obdboje 2011-2012, ko je bil član kazahstanske Astane. Češka kolesarska zveza ga je septembra oprostila obtožb, zdaj pa Kreuziger čaka na zaslišanje na Mednarodnem športnem razsodišču, ki bo odločalo o njegovi usodi.

Kreuziger je bil v pripravah na sezono 2015 na vseh skupnih pripravah moštva Tinkoff Saxo. Sezono pa namerava začeti na dirki po Omanu. Ob vsem skupaj pa je zelo zaposlen prav z dokazovanjem nedolžnosti. Nenazadnje mu grozi ostra kazen. Od dve do štirih let prepovedi nastopanja. Obenem bi moral plačati kar 770 tisoč evrov, če bi se hotel vrniti. Zdaj je na njegovi uradni spletni strani razkril, da je uspešno prestal tudi detektor laži. Odgovoriti pa je moral na tri vprašanja. Tu so vprašanja in odgovori:

* Ste jemali prepovedana sredstva? Ne!
* Ste kdaj opravili transfuzijo krvi, z namenom, da bi izboljšali predstave? Ne!
* Ste kdajkoli jemali EPO? Ne!

»Odgovoril sem na tri vprašanja in za vse je detektor potrdil, da sem govoril resnico. Ponavaljam. Nisem goljuf ali lažnivec. Nikoli nisem jemal prepovedanih sredstev, « je na uradni spletni strani zapisal Roman Kreuziger. Test so opravili v Pragi, Kreuziger pa je dodal: »Zame je bil ta test pomemben. Ničesar ne skrivam in naredil bom vse, da očistim svoje ime. Zdaj se osredotočam na prihajajoče zaslišanje na Razsodišču. Sam se ne branim s predvidevanji ali ugibanji, ampak z dejstvi. Dejstva so na moji strani. «

»Zaželite mi srečo. Kmalu bo vsega konec, « je končal svoje javljanje na spletni strani Kreuziger. Spomnimo. Kreuziger je leta 2013 dobil dirko Amstel Gold Race, istega leta je bil peti na dirki po Franciji, potem ko je tri tedne pomagal Albertu Contadorju. Leta 2011 je bil tretji na dirki po Italiji. Leto dni kasneje je dobil etapo. Leta 2008 je dobil dirko po Švici, leta 2009 pa dirko po Romandiji. Tour je že trikrat končal med najboljšimi desetimi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ