V bolečinah končane ameriške sanje

V bolečinah končane ameriške sanje
17.07.2014 AVTOR: D. Z.
Zagotovo eden izmed tragičnih junakov 11. etape. Andrew Talansky je spadal med favorite, a grdo padel in komajda še ujel časovno zaporo.

Andrew Talansky je po zmagi na dirki Criterium du Dauphine spadal med širši krog favoritov na dirki po Franciji. A na tej dirki mu prav nič ni šlo tako kot si je želel. Bil je vpleten v številne padce. Enkrat je padel v sprintu, v ponedeljek pa v spustu pred zaključnim vzponom. Posledice teh padcev so se nabirale in dobrih 60 kilometrov do cilja 11. etape je Američan hotel odstopiti.

Ustavil se je ob cesti, saj so bile bolečine v hrbtu in v roki zelo hude. Potem pa je k njemu stopil športni direktor Hunter. ?Po pravici povedano, mu kaj veiliko nisem govoril. Zgolj to, da je to njegova odločitev. Če meni, da ne more nadaljevati, potem s tem nima nihče težav. A, če se hoče boriti in priti na cilj, tak človek on tudi je, potem je edini način ta, da to stori s kolesom.? je pojasnil Hunter, tudi sam nekdaj izjemno uspešen kolesar.

"Nikoli ne bi nobenega kolesarja spodbujal, naj odstopi. Sam sem tudi na Touru že to storil in že nekaj ur kasneje mi je bilo žal. Zato sem mu dejal. Če se hočeš ustaviti, potem moraš verjeti, da je to prava odločitev. Mislim, da bo nadaljeval z dirko in Andrew bo zato še vesel, da je tokrat vztrajal do konca."

Talansky je tako nadaljeval z dirkanjem, a daleč v ozadju. Sam se je boril predvsem s časom. Na cilju je za zmagovalcem zaostal za dobrih 32 minut. Ogromno, a vseeno je prišel znotraj dovoljenega časa. Takoj po prihodu na cilj je zavil v avtobus Garmin Sharpa, pred katerim ga je čakala množica novinarjev. A Talansky je najprej stopil na avtobus in po dolgem času vendarle stopil tudi pred medije. Objokan je komaj povedal nekaj besed.

?Zaradi padcev zares zelo trpim. Imam hude bolečine v hrbtu, vendar sem si zares želel priti na cilj. Za mojo ekipo in kolege, ki so na tem Touru garali zame. Po vsem, kar so storili zame, nisem mogel kar oditi domov,? je dejal objokani Talansky, ki je kasneje dobil še pribitek 20 sekund. Kaznovan je bil, ker naj bi se predolgo vozil v zavetrju spremljevalnih avtomobilov. A to niti ni pomembno, pomembno je, da je na cilj prišel še ob pravem času. Če bo zmogel, bo tako lahko nadaljeval z dirkanjem.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ