V Britaniji pred ekipnim kronometru sprint Greiplu

V Britaniji pred ekipnim kronometru sprint Greiplu
05.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

V Veliki Britaniji je še drugi sprint na tej dirki dobil Andre Greipel. Sacha Modolo drugi. Primož Roglič v glavnini. Ostaja osmi. Bevin pred ekipnim kronometrom v vodstvu.

Na dirki po Veliki Britaniji je za kolesarji četrta etapa. Tokrat je bila namenjena sprinterjem, ki so priložnost tudi izkoristili. Etapa je bila dolga 183 kilometrov. Nuneaton je gostil start, Royal Leamington pa cilj. Vmes so morali kolesarji premagati tudi tri kategorizirane vzpone. Najprej vzpon prve kategorije po prevoženih 97 kilometrih. Potem pa v seriji dva vzpona druge kategorije med 140 in 152 kilometrom. Sledil je sicer razgiban, a ne preveč zahteven zaključek. Kmalu po startu je prišlo do pobega.

Ubežno skupino so sestavljali Paul Ourselin (Direct Energie), Thomas Moses (JLT Condor), Matthew Holmes (Madison Genesis), Alex Paton (Canyon-Eisberg), Nicholas Dlamini (Dimension Data) in Hayden McCormick (ONE Pro Cycling). Hitro so si privozili dobri dve minuti prednosti, medtem ko so vodstvo v skupnem seštevku branili kolesarji moštva BMC. Vodilni je bil namreč Patrick Bevin, pa čeprav z istim časom kot Cameron Meyer. Kasneje so jim pri narekovanju ritma na pomoč priskočili še člani Quick Stepa in Lotto Soudala. Sprinterske ekipe, torej.

Na zadnjem resnejšem vzponu je stik z glavnino izgubil Caleb Ewan, kar je pomenilo, da je glavnina še bolj pospešila. Ewan je kljub temu ujel glavnino, medtem ko so bili ujeti tudi ubežniki. Zadnja, Ourselin in McCormick ob vstopu v zadnjih pet kilometrov. Ob vstopu v zadnji kilometer je za Fernanda Gavirio ritem narekoval celo Julian Alaphilippe, sicer tretji v skupnem seštevku. Potem je njegovo nalogo prevzel Bob Jungels, a Gaviria se vseeno ni najbolje znašel in se za najvišja mesta ni potegoval. V kaotičnem sprintu je bil spet najboljši Nemec Andre Greipel. Sacha Modolo se je Greiplu še najbolj približal. Vodilni Patrick Bevin je bil v sprintu tretji in si je privozil štiri sekunde odbitka.

Primož Roglič je zasedel 59. mesto. Bevin ima zdaj štiri sekunde prednosti pred Meyerjem in šest pred Alaphilippom. Sledi skupina petih kolesarjev z zaostankom 16 sekund. To so Sutterlin, Poels, Hamilton, Jungels in Roglič na osmem mestu. Kolesarji so bili tudi že z mislimi pri jutrišnji ekipni vožnji na čas, ki je v prvem delu ravninska, drugi del 14 kilometrov dolge preizkušnje pa poteka na vzpon, vse do vrha Whinlatter Passa. “Je povsem drugačna stvar, vendar pa smo prav po to sem prišli. Vse, kar smo dosegli do zdaj, je bil samo dodatek, bonus. Trasa je taka, da težko karkoli napoveš. Menim, da če bo imela ekipa slab dan, potem lahko izgubi veliko časa in možnosti za skupni seštevek bo konec,” je dejal Bevin, sicer član moštva BMC.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ