V čast veliki klasiki: Deseturni trening

V čast veliki klasiki: Deseturni trening
22.03.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Thomas De Gendt in Jasper De Buyst sta na poseben način počastila odpadlo klasiko Milano-Sanremo. Prevozila sta 300 kilometrov dolgo pot.

Thomas De Gendt in Jasper De Buyst. V Belgiji kljub koronavirusu profesionalni kolesarji lahko trenirajo in člana Lotto Soudala sta dan nadvse dobro izkoristila. V soboto bi morala biti na sporedu klasika Milano-Sanremo. Najdaljša klasika v sezoni sicer ni ekstremno zahtevna, pa vendar so kolesarji zelo dolgo na kolesu.

Omenjena kolesarja sta naredila tristo kilometrov dolg trening. "To sva načrtovala, saj sva želela počastiti tistih tristo kilometrov na dirki Milano-Sanremo. Z Jasperjem živiva zelo blizu in tudi on je bil na startni listi za nastop na dirki. Bil je odlično pripravljen in svoje frustracije je želel sprostiti," je za cyclingnews.com dejal Thomas De Gendt.

"Startala sva ob istem času in skupaj prevozila 280 kilometrov dolg krog. Preden sva se srečala, je vsak naredil deset kilometrov, za konec pa še vsak deset do doma. Obiskala sva mesta, kot so Bruselj, Antwerp in Gent. Videla sva velike prazne trge. Na cestah je mirno. S tega vidika je bilo popolno." Predvsem pa sta morala 120 kilometrov kljubovati nasprotnemu vetru:

"Ciljala sva na to, da bi se v povprečju vozila 30 kilometrov na uro, a sva imela 120 kilometrov nasprotni veter. Na srečo sva zadjne tri ure vozila z vetrom v hrbet. Zdaj nekaj dni ne bom šel na kolo. Zaenkrat še lahko kolesarimo zunaj, kar je dobro za sproščanje frustracij." De Gendt je poudaril, da sta se držala tudi določenih pravil, ki veljajo v času vse večje razširjenosti koronavirusa. Uporabljala sta razkužilo, predvsem pa naj bi upoštevala razdaljo med njima:

"Če sva se ustavila, pa še to se je redkokdaj zgodilo, sva si razkužila roke. Tudi, ko sva šla v pekarno. Že od doma sem vzel hrane, kolikor sem jo le lahko nesel s sabo. Ustavila sva se samo enkrat. Med nama je tudi bilo meter in pol razdalje. Bilo je težje, kot na dirki Milano-Sanremo. Precej težje. Vajen sem šest ali sedem ur dolgih treningov. To pa je bil res dober trening. Samo dvakrat do zdaj sem na treningu naredil osem ur, in enkrat devet. Deset je tako z naskokom moj nadaljši trening."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ