V Češči vasi zelana luč za skoraj vsa tekmovanja

V Češči vasi zelana luč za skoraj vsa tekmovanja
23.04.2020 AVTOR: DZ

"Velodrom v Novem mestu prejel certifikat druge kategorije," so sporočili iz KK Adria Mobil.

"To je nova potrditev, da imamo v Novem mestu odličen objekt, na kar nenazadnje kažejo tudi treningi močne italijanske reprezentance na dirkališču."

"Z Mednarodne kolesarske zveze so pokritemu velodromu v Češči vasi podelili certifikat druge kategorije, zato bo velodrom lahko gostil tudi odmevna mednarodna tekmovanja," so v sporočilu za javnost zapisali pri moštvu KK Adria Mobil. Predstavniki Mednardone kolesarske zveze so se na velodromu mudili v začetku aprila.

Tam so si ogledali tehnične lastnosti in izdelavo velodroma. Potem so si vzeli čas za razmislek, zdaj pa: "So v Slovenijo prišle zelo dobre novice. Velodrom je prejel certifikat o homologaciji visoke 2. kategorije UCI." Kaj bo to prineslo? Na velodromu bodo lahko organizirali vsa domača tekmovanja, pa tudi nekatere mednarodne prireditve, kot so tekme svetovnega pokala, evropska članska prvenstva, mladinska svetovna prvenstva in tudi nekatere druge preizkušnje na velodromu.

S tem bo dirkališčno kolesarstvo vsekakor dobilo tudi nov zagon v Sloveniji. "Na velodromu tako ne bodo mogle potekati le dirke za olimpijske igre ali članska svetovna prvenstva, vse ostalo pa certifikat 2. kategorije UCI omogoča," so še potrdili iz Novega mesta: "To je nova potrditev, da imamo v Novem mestu odličen objekt, na kar nenazadnje kažejo tudi treningi močne italijanske reprezentance na dirkališču. Med drugimi je v Sloveniji treniral tudi velezvezdnik in olimpijski prvak Elia Viviani."Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ