V dramatičnem zaključku je Dylan Teuns za nekaj milimetrov ugnal Rohana Dennisa

V dramatičnem zaključku je Dylan Teuns za nekaj milimetrov ugnal Rohana Dennisa
27.04.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Prva etapa dirke po Romandiji je vnovič minila v sončnem vremenu, zaradi padca pa je majico vodilnega izgubil Ethan Hayter. Oblekel jo je Dennis, ki je v zadnjih metrih ostal brez etapne zmage.

Zmagovito predstavo z Valonske puščice je Dylan Teuns ponovil še v Romandiji.

Etapa je minila povsem po pričakovanjih, uvodni beg šesterice, v katerem so bili trije kolesarji švicarske reprezentance, ni imel možnosti, saj so imeli kolesarji Ineosa in Jumbo Visme vse pod nadzorom. Je pa za razburjenje poskrbel padec, ki je prepolovil glavnino, v njem je bil tudi vodilni po prologu Ethan Hayter, ki do cilja ni več uspel ujeti stika z vodilno skupino in je tako ostal brez možnosti, da bi branil majico. Veliko razočaranje za Britanca, ki bi bil v zaključku eden od favoritov.

Šest kilometrov do cilja je z močnim napadom poizkusil Remi Cavagna in si hitro privozil 10 sekund naskoka, a so nato na čelo glavnine prišli kolesarji Israel Start-Up Nationa in štiri kilometre kasneje je bil Cavagna ujet.

Sledil je težak vzpon do ciljne črte v Romontu v zadnjem kilometru, ki je bil strm predvsem na začetku. Najprej je skočil Brandon McNulty, potem pa se je za njim silovito pognal Rohan Dennis in zdrvel mimo, zdelo se je, da etapni zmagi naproti.

A se Dylan Teuns ni predal, v podobnem zaključku kot na Valonski puščici, le da je bil tokrat vzpon precej lažji, je vztrajal in v zadnjih 100 metrih je Dennis omagal, neomajni Belgijec pa ga je nekaj metrov pred ciljno črto dohitel in za las tudi prehitel za zelo lepo in zasluženo zmago. Bahrain Victorious je celo etapo oddirkal izvrstno in ščitil Teunsa pred vetrom, Belgijec pa je potrdil, da dobra forma s spomladanskih klasik še traja.

Dennisu je ob drugem mestu v tolažbo ostalo vodstvo v skupnem seštevku, na tretjem mestu pa je etapo zaključil Marc Hirschi. Večina favoritov za skupni seštevek so se zvrstili v nekaj sekundah za njim, tako da do razlik v boju za končno zmago danes še ni prišlo.

Jan Polanc je etapo končal na 58. mestu, z 1:28 zaostanka, ob njem sta v cilj prišla tudi Thibaut Pinot in Sergio Higuita. Jutri je pred kolesarji še ena podobna etapa kot današnja, le da se v zaključku cesta še celo nekoliko spušča, tako da bi na svoj račun lahko prišli redki šprinterji, ki so na dirki po Romandiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ