V družbi naših najboljših kolesarjev po trasi Maratona Alpe Scott, pred nedeljski maratonom

V družbi naših najboljših kolesarjev po trasi Maratona Alpe Scott, pred nedeljski maratonom
27.06.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Že tradicionalna skupinska vožnja pred Maratonom Alpe Scott, ki velja pri nas za najtežji kolesarski izziv, je bila minuli četrtek še toliko bolj posebna.


Prihajajočo vikend 3. 7. 2016, bo minil v znamenju Maraton -a Alpe Scott.

Več na www.maraton-alpe.si/

Druščini kolesarskih navdušencev so se pridružil naši profesionalni kolesarji Luka Mezgec (Orica GreenEdge), Matej Mohorič, Jan Polanc in Luka Pibernik (vsi Lampre-Merida).

Več kot 30 kolesarjev se je (minuli četrtek) zapeljalo okoli Kamniško – Savinjskih Alp po trasi Maratona Alpe Scott, ki bo tudi letos na sporedu prvo julijsko nedeljo s startom in ciljem v Kamniku. Za večino zbranih je bilo kolesarjenje v družbi profesionalnih kolesarjev edinstvena izkušnja, za nekatere tudi spoznavanje s traso in trening pred maratonom. Vožnja je potekala v zmernem tempu s postanki na vseh treh prelazih – Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec, kjer je bila tudi priložnost za kratek klepet, krog pa so skupaj zaključili v Kamniku.

Če bi današnje druženje povezali z dvema največjima etapnima dirkama svetovnega ranga, bi lahko rekli, da je bil to Giro po Giru za Luko Mezgeca in Mateja Mohoriča ter Tour pred Tourom za Jana Polanca in Luko Pibernika. Slednja sta se namreč takoj po državnem prvenstvu, odpravila na sever Francije, kjer se začenja 103. izvedba Dirke po Franciji.

Največ spominov na Maraton Alpe Scott pa ima med četverico zagotovo Luka Mezgec, ki je še kot gorski kolesar osvojil lovoriko maratona – leta 2009 je celo z mavcem na roki kot prvi prečkal ciljno črto v Kamniku. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ