V Franciji odlični mladinci

V Franciji odlični mladinci
22.05.2017 AVTOR: D. Z.
Nik Čemažar je močno mednarodno dirko v Franciji končal na tretjem mestu. Zadnjo etapo je dobil Luka Sagadin.

Slovenska mladinska reprezentanca se je v teh dneh mudila v Franciji. Kolesarji so namreč nastopali na dvodnevni etapni dirki Trophee Centre Morbihan. Govorimo o dirki, ki spada v mladinski Pokal narodov. To pa tudi pomeni, da so na startu vse najmočnejše reprezentance.

Že prva etapa je bila za skupni seštevek zelo pomembna. Start in cilj je gostilo mesto Saint Jean Brevelay. Po prevoženih 102 kilometrih in po skoraj dve urah in pol dirkanja je etapo dobil Florentin Lecamus Lambert, ki je za 11 sekund ugnal prav Slovenca Nika Čemažarja. Tretji je bil Andreas Leknessund. Glavnina je zaostala za 59 sekund. Naslednji dan je bil najprej na sporedu 7,2 km dolg posamični kronometer. Mesto Reguiny je gostilo start, cilj pa je bil v Naizinu. Najboljši je bil Andreas Leknessund. Njegov čas pa 8:31. Povprečna hitrost pa 50,7 km/h.

Nik Čemažar je kot najboljši Slovenec postavil deveti čas. Zaostal je za 22 sekund. Popoldne je bila še cestna dirka. Dolga je bila 95,5 km/h. Deset kilometrov pred ciljem je napadel Luka Sagadin in glavnina ga ni več uspela ujeti. Na koncu se mu je približala na vsega eno sekundo. Bilo pa je dovolj, da se je Sagadin lahko veselil zaslužene zmage. Lecamus Lambert je dirko dobil, saj je ohranil še sekundo prednosti pred Leknessundom. Na odličnem tretjem mestu je dirko končalČemažar, ki je za zmagovalcem zaostal za 22 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ