V Franciji zaradi vetra odpovedali etapo

V Franciji zaradi vetra odpovedali etapo
10.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Danes bi morala biti na sporedu šesta etapa na dirki Pariz-Nica, a so jo morali organizatorji odpovedati. Razlog. Premočan veter oziroma sunki vetra.



Na startu v Toruvesu je že kar precej močno pihalo, a podatki s trase, po kateri bi se morali kolesarji priblžati Nici so bili bolj zaskrbljujoči. Na odprtih delih so bili sunki vetra zelo močni in organizatorji dirke Pariz-Nica so se najprej odločili, da etapo skrajšajo na vsega 79 kilometrov.

Kolesarji so se iz Toruvesa tako podali na pot in naredili en krog za gledalce, potem pa so odšli na avtobus in odpeljali so jih proti prestavljenemu startu. A med potjo je prišla že nova informacija, da je etapa odpovedana. Še pred uradnim startom je za TV Slovenija Jan Tratnik povedal:

"Sicer tukaj na startu ne izgleda nek hud veter, ampak napoved, kamor gremo je, da bodo sunki vetra tudi čez sto kilometrov na uro in v tem primeru se pač ne da voziti kolesa in so nam to skrajšali. Ta odločitev je prišla s strani organizatorja, tako da ni bilo zato, ker bi kolesarji protestirali ali karkoli. Ker hitro slišimo kakšne kritike navijačev, da smo bolj softiči ali kako bi rekel. To se je organizator odločil in se mi zdi, da je pravilna odločitev, ker je oranžni alarm za ta del Francija."

Sicer pa bi se etapa morala končati nad Nico, v kraju La Colle sur Loop. Dirka se bo nadaljevala s sedmo etapo, ki se bo začela v Nici. Tadej Pogačar bo branil šest sekund prednosti pred Davidom Gaudujem. Na tretjem mestu je trenutno Jonas Vingegaard. Jutrišnji ciljni klanec pa je dolg kar 15 kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ