V interni bitki Ineosa v Algarvu na koncu najmočnejši Martinez; Kernova 11. v Valencii

V interni bitki Ineosa v Algarvu na koncu najmočnejši Martinez; Kernova 11. v Valencii
20.02.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Ineos

Kolesarji Ineosa so prevladovali v drugem delu dirke po Algarvu. O skupni zmagi je odločal kronometer na zadnji dan dirke, kjer je rumeno majico in skupno zmago osvojil Dani Martinez.

Dirka po Algarvu se je začela s šprintersko zmago Alexandra Kristoffa, nato pa je dvakrat zapored šprint manjših skupinic na vrhu vzpona dobil Magnus Cort, ki je tudi vodil na dirki. Pred kolesarji je bil še odločilni konec tedna, predvsem kraljevska četrta etapa s ciljnim vzponom na Alto do Malhão.

Tam se je izkazal Tom Pidcock, ki je bil prepričljivo najmočnejši, najprej je strl odpor Corta, nato pa še preostalih kolesarjev, najbližje sta mu prišla Joao Almeida in Ilan van Wilder. Njiju se je Pidcock znebil šele z zadnjim pospeševanjem pred ciljno črto.

Pred kolesarji je bil le še zaključni kronometer v Lagoi, kjer so bili na slabih 25 kilometrov dolgi ravninski trasi v veliki prednosti specialisti za kronometer. Prvi favorit za skupno zmago je bil Filippo Ganna, ki je zaostajal manj kot pol minute za ekipnim kolegom Pidcockom.

Do zmage v etapi je prepričljivo prišel Stefan Kung, vožnja Ganne pa je bila dovolj za tretje mesto. A to vseeno ni zadostovalo za rumeno majico, dobro se je namreč odrezal tudi Dani Martinez. Za Ganno je v kronometru zaostal le za šest sekund in tako ohranil dve sekundi prednosti, ki si jih je pridobil v četrti etapi.

Ineos je v skupnem seštevku v Algarvu osvojil prvi dve mesti, temu so dodali še etapno zmago Pidcocka, na tretjem mestu generalno pa je končal van Wilder. 

Špela Kern 11. v skupnem seštevku dirke po Valencii

Minuli konec tedna se je končala tudi štiridnevna ženska dirka po Valencii, ki spada v kategorijo Pro. Zmage se je veselila Belgijka Justine Ghekiere, zelo dobro pa je v Španiji dirkala tudi Špela Kern, ki je šele v zadnji etapi ostala brez uvrstitve v deseterico.

Dobro formo je Kernova, ki letos brani barve Cofidisa, pokazala v težki tretji in četrti etapi, obe je končala v prvi zasledovalni skupini kolesark.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ