V Istri brez Slovencev pri vrhu, zmagal mladinski svetovni prvak

V Istri brez Slovencev pri vrhu, zmagal mladinski svetovni prvak
17.03.2019 AVTOR: DZ

Na dirki Istrska Pomlad je za kolesarji najtežja, druga etapa. Na Oprtalju je zmagal Felix Gall. Najboljši Slovenec Jaka Primožič na 19. mestu.

Potem, ko je bil na prologu Istrske Pomladi najboljši Slovenec Tilen Finkšt na četrtem mestu in je bil naslednji dan Rok Korošec že povsem blizu zmage, pa se v najtežji etapi Slovenci niso izkazali. Govorimo o etapi od Vrsarja do Oprtalja. Dolga je bila dobrih 160 kilometrov. Po pričakovanjih je bil odločilen zaključni vzpon na 361 metrov visoki Oprtalj.

Prišlo je do številnih poskusov pobega, na koncu pa so se najboljši udarilia na zaključnem vzponu. Felix Gall, ki je leta 2015 med mladinci osvojil naslov svetovnega prvaka je bil prepričljivo najmočnejši. 21-letnik zdaj vozi za mlado ekipo Sunweba. 13 sekund za njim se je za preostala mesta udarila deseterica kolesarjev. Drugi je bil Federico Oldani, tretji pa Lorenzo Rota. V tej skupini pa ni bilo Slovencev. Hrvat v dresu Adrie Mobila Radoslav Rogina je bil 15. Zaostal je za 40 sekund.

Prav s takim zaostankom, a na 19. mestu je na cilj prišel najboljši slovenski predstavnik Jaka Primožič, sicer član moštva KK Kranj. Gall je prevzel vodstvo v skupnem seštevku in ima pet sekund prednosti pred članom mladega moštva CCC Attilo Valterjem, ki je tako izgubil vodstvo. Tretji Georg Zimmermann zaostaja za 11 sekund. Slovenci? Jaka Primožič je z zaostankom minute 17. Rok Korošec 33., Kristijan Hočevar 42., Uroš Repše 46. … 

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ