V Italiji dve Slovenki med desterico

V Italiji dve Slovenki med desterico
06.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tudi kolesarke so se pomerile na dirki Giro dell Emilia. Zmagala je Rasa Leleivyte, Urša Pintar je bila sedma, Polona Batagelj 9.

Organizatorji moške dirke Giro dell’Emilia vsako leto izpeljejo tudi žensko različico. Seveda precej krajšo in lažjo. Bologna je gostila start, cilj pa ravno tako vzpon na San Luco. Le da je bila trasa v primerjavi z moško precej bolj ravninska. Kolesarke pa so se samo v zaključku podale na vzpon San Luca. Dirka je bila dolga 99 kilometrov. Nastopale so tudi članice moštva BTC City Ljubljana. Že lani sta mesti povsem pri vrhu zasedli Polona Batagelj in Urša Pintar. Bili sta četrti in peti.

Letos je bila po skoraj dveh urah in pol dirkanja na zadnjem vzponu najboljša Rasa Leleivyte. Druga je bila z devetimi sekundami zaostanka Arlenis Sierra, tretja pa Cecilie Uttrup Ludwig. Lanska zmagovalka Tatiana Guderzo je bila četrta. Najboljša Slovenka je bila tokrat Urša Pintar, ki je z zaostankom 26 sekund zasedla sedmo mesto. Z istim zaostankom je bila deveta Polona Batagelj. Omenimo še 17. mesto Urške Žigart. Sicer pa je bila najboljša predstavnica ljubljanske ekipe Švedinja Hanna Nilsson, ki je dirko končala na petem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ