V Italiji in Španiji na vrsto prišli sprinterji

V Italiji in Španiji na vrsto prišli sprinterji
26.03.2016 AVTOR: D. Z.
Coppi e Bartali: Zmagal Jakub Mareczko. Domen Novak ostaja v majici najboljšega med mladimi. Katalonija: Zmagal Davide Cimolai.

DIRKA PO KATALONIJI
Za kolesarji na dirki po Kataloniji je predzadnja etapa. Govorimo o šesti, sodeč po trasi, najlažji preizkušnji na letošnji dirki, ki doživlja že 96. izvedbo. Vodstvo v skupnem seštevku je branil Nairo Quintana, ki je imel sedem sekund prednosti pred Alberto Contadorjem. Na dirki vztrajajo tudi Slovenci Borut Božič, Matej Mohorič, Jan Polanc in Primož Roglič.

Šesta etapa je kolesarje popeljala do kraja Sant Joan Despi do Vilanova i la Geltruja. Dolga je bila 197 km. Pobeg dneva je uspel večji skupini kolesarjev, ki so jo sestavljali Alex Howes, Axel Domont, Bert-Jan Lindeman, Cameron Meyer, Johan Esteban Chaves, Laurens ten Dam, Marco Minnaard, Petr Vakoč, Romain Hardy, Rudy Molard in Ryder Hesjedal. Na koncu je v ospredju vztrajal samo še Cameron Meyer, vendar pa je bila glavnina s sprinterji prehitra.

Ujela in prehitela ga je v zadnjem kilometru. Potem pa je sledil sprint. Zmage se je veselil Davide Cimolai. Kolesar Lampreja Meride je permagal Nikiasa Arndta in Tosha Van der Sandeja. Slovencev ni bilo v ospredju. Tudi v skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Nairo Quintana je ohranil sedem sekund naskoka pred Albertom Contadorjem in 17 pred Richiejem Portom. Najboljši Slovenec je Primož Roglič, ki je trenutno 51.

COPPI E BARTALI
Na 31. dirki prve kategorije Coppi e Bartali, na kateri nastopa tudi Adria Mobil. Tokrat so na svoj račun prišli sprinterji. Calderara di Reno je gostila start in cilj 172 kilometrov dolge etape. Po nekaj več kot treh urah in pol dirkanja smo videli sprint glavnine. Jakub Mareczsko je bil najhitrejši. Mattia Gavazzi je zasedel drugo mesto, tretji pa je bil Ioannis Tamouridis.

Najboljši Slovenec je bil Matej Mugerli, ki je zasedel 25 mesto. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Sergej Firsanov je ohranil sedem sekund prednosti pred Maurom Finettom in 19 pred Giannijem Mosconom. Najboljši Slovenec je Domen Novak, ki na 19 mestu zaostaja za 1:19. Takoj za njim sta še Jure Golčer in Matej Mugerli. Domen Novak je obdržal vodstvo med mladimi kolesarji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ