V Italiji številni zvezdniki s Slovenskima šampionoma

V Italiji številni zvezdniki s Slovenskima šampionoma
01.10.2021 AVTOR: DZ

Oči so sicer uprte predvsem na Sever, torej na dirko Pariz-Roubaix, a jutri se tudi v Italiji začne serija enodnevnih dirk. Najprej Giro dell’Emilia.

Pravkar se je končala etapna dirka po Siciliji. Svetovno prvenstvo je za kolesarji. Zdaj je čas za prestavljno klasiko Pariz-Roubaix. A dejstvo je, da bodo tam nastopili povsem drugačni kolesarji, kot jih bomo lahko spremljali v Italiji. Jutri se namreč začen serija enodnevnih italijanskih dirk, ki se po tradiciji konča z dirko po Lombardiji.

Jutri pa najprej nadvse zahtevna preizkišnja Giro dell’Emilia. Dirka je dolga 195 kilometrov in je zelo razgibana. Najvišjo točko z 895 metri nadmorske višine predstavlja Passo Brasa. Drugi večji vzpon dneva je Medelana. Na 670 metrov visok vrh bodo kolesarji prišli po 122 kilometrih. Sledi bo spust v Bologno, kjer se bodo kolesarji podali na zaključne štiri kroge. Tradicionalne. Štirikrat bodo morali kolesarji prečkati vzpon na San Luco. Tega mnogi dobro poznajo.

Tudi Primož Roglič. Predlani je tu prav to dirko odločil v svoj prid. Ravno tako leta 2019 je na tem vzponu dobil prolog na dirki po Italiji. Vedno je bil cilj na vrhu tega vzpona in tudi letos bo po petem vzpenjanju na vrh. Letos se Roglič vrača na dirko, prihaja pa tudi Tadej Pogačar, ki je tempiral formo prav za zakljčne dirke v Italiji z vrhuncem dirko po Lombardiji. Konkurenca pa bo vsekakor zelo močna.

Poleg obeh Slovencev bodo na startu tudi Remco Evenepoel, Joao Almeida, Jonas Vingegaard, Aleksander Vlasov, Michael Woods, Thibaut Pinot, Ben O’Connor, Marc Hirschi, David Gaudu, Rafal Majka, Diego Ulissi, Benoit Cosnefroy, Hugh Carthy, Rigoberto Uran, Bauke Mollema, Nairo Quintana, Dan Martin, Adam Yates, Richie Porte, tim Wellens, Sepp Kuss, Mauri Vansevenant, Tao Geoghegan Hart … Dirke si na Eurosportu ne boste mogli ogledati, bo pa v živo na italijanski televiziji RAI.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ