V Izoli Anže Skok tretji, Tilen Finkšt peti, zmaga Poljaku Bartlomieju Procu

V Izoli Anže Skok tretji, Tilen Finkšt peti, zmaga Poljaku Bartlomieju Procu
20.03.2023 AVTOR: Uredništvo, Foto: Sportida

Deveta velik anagrada slovenske Istre se je razpletla po napovednih poznavalcev, kolesarskeag športa.

Dirka kategorije UCI 1.2 in skupni dolžini 156 kilometra, se je razpletla s sprintom razredčene glavnine. V Izoli se je prve zmage na UCI dirkah veselil Poljak Bartolomiej Proc (Santic - Wibatech), drugi je bil Italijan Alberto Bruttomesso (Cycling team Friuli ASD), tretji pa Slovenec Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic). Tilen Finkšt je bil po precej kaotičnem sprintu, kjer je bil v sredini na začetku povsem zaprt, na koncu peti, za kar je prejel novih 15 UCI točk, Anže Skok pa 25.

Gal Glivar, ki se je po poškodbi kolena vrnil v kolesarsko karavano, je bil v času zmagovalca 17., Kristijan Koren je bil 43. (+ 7 sek), Kristjan Hočevar 58. ( + 22 sek), Boštjan Murn 73. (+ 3:09 min), Đorđe Đurič pa dirke ni končal.



Marko Kump, športni direktor ekipe:" Danes smo hoteli dirko narediti drugačno, kot je bila v preteklih letih. Na klancih so fantje napadali, saj smo želeli narediti selekcijo. Tudi v treh zaključnih krogih smo narekovali tempo, spredaj sta bila tako Boštjan Murn kot Kristjan Hočevar. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj sreče. Tilen Finkšt je bil na začetku sprinta zaprt v sredini, moral je zamenjati smer in tako ni mogel razviti takšne hitrosti, kot je sposoben. Fantje so sicer dirko odpeljali zelo dobro, tako kot smo se dogovorili. Optimistično gledamo naprej."

To je bil uvod v sezono mednarodnih cestnih kolesarskih dirk v Sloveniji. V tednu dni si sledita še dve dirki, najprej v četrtek, 23. marca, VN GORIŠKE IN VIPAVSKE DOLINE, v nedeljo, 26. marca, pa še VN ADRIE MOBIL. Obe preizkušnji bo moč spremljati v neposrednih prenosih na MMC RTV SLO, ter na FB in Youtube live.

Povezava do rezultatov: https://www.procyclingstats.com/race/gp-izola-butan-plin/2023/result

Značke: Cestno
Ključne besede:
VN Izole
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ