V Izoli najboljši Maestri, Slovenci aktivni v pobegih

V Izoli najboljši Maestri, Slovenci aktivni v pobegih
21.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Adria Mobil Cycling/Sportida

Na 7. VN Slovenske Istre je v šprintu v Izoli slavil kolesar Bardianija Mirco Maestri, ki je premagal rojaka Leonarda Marchiorija in Daniela Smarzara. Najboljši Slovenec je bil Tilen Finkšt na 9. mestu.

V Izoli se je s 7. izvedbo VN Slovenske Istre začela sezona dirkanja na domačih tleh. V močnem vetru so dirko zaznamovali tudi padci, po enem od njih se je že v prvi polovici glavnina pretrgala na pol. Nato je v tretjem krogu sam napadel Žiga Jerman, ki zdaj nosi dres Androni Sidermeca, Jerman si je privozil 45 sekund naskoka, a je bil ujet še pred zaključkom.

V zadnji krog v Izoli so z nekaj prednosti vstopili David Per, Viktor Potočki in Michael Kukrle, a so bili vsi trije tik pred šprintom ujeti.

Na koncu je bil najhitrejši izkušeni kolesar Bardianija Mirco Maestri, ki je tako nadaljeval izjemno pomlad za ekipo Bardiani na cestah v slovenski in hrvaški Istri. Med Slovenci je v šprintu najvišje končal kolesar Ljubljane Gusto Santica Tilen Finkšt, ki je bil deveti.

Ob že prej omenjenem Jermanu so bili napadalni tudi kolesarji Adrie Mobila, na gorskih ciljih je bil najboljši Kristjan Hočevar, David Per pa je zbral največ točk na letečih ciljih in tako kronal svojo borbeno predstavo.

Na slovenskih tleh se bo dirkanje nadaljevalo prihodnjo nedeljo, ko bodo kolesarji dirkali na VN Adrie Mobil na Dolenjskem.

Elisa Longo Borghini najboljša na Trofeo Alfredo Binda

Danes so se na prestižni enodnevni dirki Trofeo Alfredo Binda, ki je del svetovne serije, pomerile najboljše kolesarke ženskega pelotona. Zelo razgibana trasa je v 141,8 kilometra še enkrat več poskrbela za veliko selekcijo med kolesarkami, na koncu pa je bila najboljša domačinka.

Izkušena Elisa Longo Borghini si je s samostojnim napadom do cilja privozila kar 1:41 naskoka pred zasledovalno skupino petih kolesark, v kateri je šprint za drugo mesto dobila Marianne Vos. Spet se je izkazala Španka Mavi Garcia, ki dirka za Ale - BTC Ljubljana, tokrat je dirko končala na 6. mestu.

Najboljša Slovenka je bila Urša Pintar, ki je v prvi večji skupini z manj kot tremi minutami zaostanka končala na 29. mestu. Pintarjeva je bila tudi edina, ki je prišla do cilja, Eugenia Bujak in Urška Žigart sta odstopili.

Danes je potekala tudi dirka 1. kategorije v Toskani za moške, posvečena Alfredu Bindi, poimenovana Per Sempre Alfredo, na kateri je slavil Matteo Moschetti (Trek Segafredo).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ