V Izoli pripravljajo uvod v sezono

V Izoli pripravljajo uvod v sezono
20.01.2015 AVTOR: D. Z.
V Sloveniji prav veliko profesionalnih kolesarskih dirk ni. A lani se je vendarle pojavila nova. Dirka za VN Izole.

Organizatorji so v Manziolijevi palači v Izoli predstavili celoten program, poimenovan Adria Bike Show. Okrog enodnevne dirke bo tokrat speljan celoten program .Prireditev se bo začela 27. februarja, končala pa 1. marca z dirko za Veliko nagrado Izole in z nekaterimi rekreativnimi 'turami'. Tokrat bo tudi Občina Izola precej bolj aktivno sodelovala.

Letošnji Adria Bike Show bo razdeljen na dva dela. Na že prej omenjeno dirko profesionalnih ekip UCI Europe Tour, ki je registrirana kot dirka druge kategorije. Drugi del programa pa bo namenjen rekreativnemu kolesarstvu. Ob rekreativnem programu bo v Izoli tudi svečana otvoritev PUMP track poligona, Trial Show v premagovanju najrazličnejših statičnih ovir, tura gorskih kolesarjev po zaledju izolskih gričev, Downhill proga s Kort. Tudi trasa za najmlajše bo na voljo. Ta bo potekala ob nabrežju Izole …

Če nekoliko več besed namenimo drugi dirki za VN Izole. Dirka drugega kategorije bo dolga 144 km in bo na sporedu 1. marca, začela pa se bo ob 12. uri na Velikem trgu. Trasa pa bo naslednja: Izola-Gažon-Šmarje-Dragonja -Sečovlje-Izola. Kolesarji bodo morali prevoziti štiri kroge, na startu naj bi bilo 25 ekip in posledično približno 200 kolesarjev iz Slovenije, Italije, Rusije, Hrvaške, Madžarske, Irske, Azerbajdžana … Na startu bodo tudi kolesarji vseh slovenskih ekip, torej ekip Adria Mobil, Sava Kranj, Radenska. Organizator sporoča, da je zanimanje za dirko veliko, saj naj bi se za nastop zanimalo že okrog 40 ekip.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ