V Kaliforniji Bernal in Gaviria, Bole 7. na Japonskem

V Kaliforniji Bernal in Gaviria, Bole 7. na Japonskem
20.05.2018 AVTOR: D. Z.
S tretjo etapno zmago Fernanda Gavirie in z zmago v skupnem seštevku Egana Bernala se je končala dirka po Kaliforniji. Na Japonskem Grega Bole 7. v prologu.

Na dirki po Kaliforniji, ki šteje med dirke svetovne serije smo videli prevlado Kolumbijcev. V sprintih je bil kar trikrat najboljši Fernando Gaviria, ki je tako v obup spravljal tudi svetovnega prvaka Petra Sagana.

Gaviria je dobil prvo, peto in zadnjo sedmo etapo. Obe gorski preizkušnji je prepričljivo dobil Egan Bernal. Že v drugi etapi je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Naslednji dan je ob zmagi Tomsa Skuijnsa majico obdržal. Sledila je posamična vožnja na čas in zmaga Tejayja Van Garderna, ki je prevzel tudi vodstvo. V šesti etapi pa je bil Bernal spet prepričljivo najboljši in je dokončno prevzel majico vodilnega v skupnem seštevku.

Kolumbijec v dresu Skyja se je lahko veselil prestižne končne zmage. Drugi Van Garderen je za njim zaostal za 1:25. Daniel Felipe Martinez pa za 2:14. Sledili so Adam Yates, Tao Geoghegan Hart, Rafal Majka, Brandon McNulty, Laurens De Plus, Kristijan Đurasek in Mathias Frank. Na dirki je nastopal tudi Luka Mezgec, ki je v sprintih pomagal Calebu Ewanu. Sam pa je v prvi in zadnji etapi zasedel 18. mesto.

Japonska
Začela pa se je tudi dirka prve kategorije po Japonski. Uvodni, 2,6 km dolg prolog je dobil Ian Bibby, ki je progo v mestu Sakai premagal v treh minutah in 12 sekundah. Drugi je bil Marco Canola, tretji pa Oliver Wood. Na dirki nastopa tudi Grega Bole, ki na prologu postavil sedmi čas. Leta 2014 je Bole to dirko končal na drugem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ