V Kanadi izjemno močna slovenska zasedba, na čelu s Pogačarjem

V Kanadi izjemno močna slovenska zasedba, na čelu s Pogačarjem
09.09.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Bahrain Victorious

V Kanadi danes kolesarji dirkajo na prvi od dveh klasik, ki se po koronavirusu vračata na koledar. Današnja krožnja klasika v Quebecu bo minila z močno zasedbo, na štartu so štirje Slovenci.

Klasiki v Quebecu in Montrealu sta med kolesarji zelo dobro sprejeti, ceste so široke, krožni dirki sta zanimivi, organizacija dirk pa na najvišjem nivoju. Letos se v koledar vračata po dveh letih odpovedi zaradi koronavirusa in bosta idealni pripravi za svetovno prvenstvo v Avstraliji.

Trasi sta razgibani, današnja v Quebecu, kjer se je dirka ravnokar začela, končala pa se bo nekaj po 23. uri zvečer, je krožna trasa primerna za specialiste za pobege, za šprint razredčene skupine ali pa tudi za samostojni napad v zaključku. Skratka trasa, ki je podobna trasi na SP v Avstraliji, zato v Kanadi svoje noge preizkuša večina favoritov za odličja v Wollongongu.

Prvi favorit je Wout van Aert, visoko pa v napovedih analitki uvrščajo tudi Tadeja Pogačarja. Za seboj ima dober mesec dni treningov in v Kanadi bi se že morali začeti kazati obrisi prave forme, predvsem na nedeljski VN Montreala, ki bo nekoliko bolj pisana na kožo hribolazcem.

Zdrav Mohorič bi bil med favoriti

Danes bi bil v najožjem krogu favoritov za zmago Matej Mohorič, če bi bil zdrav in v pravi tekmovalni formi. Tako pa se po koronavirusu in okužbi z virusom Epstein Barr šele počasi vrača v prave tirnice. Sodeč po zadnjih intervjujih nastop Mohoriča na SP ni prav verjeten, najbrž pa bi spremenil svoje mnenje, če bi dirki v Kanadi opravil z odliko.

V zasedbi Bahrain Victoriousa bo imel ob sebi še dva Slovenca. Jan Tratnik in Matevž Govekar bosta prvenstveno v Kanadi v vlogi pomočnikov, a bo vsaj Tratnik imel nalogo, da v zaključkih dirk pokriva nevarne pobege in bi bil tako lahko tudi v igri za odmeven rezultat. V Bretaniji na VN Plouaya je Tratnik pokazal, da je spet zelo dobro pripravljen pred zadnjimi vrhunci letošnje sezone.

Obe dirki boste lahko spremljali tudi na TV Slovenija, ki je pridobila pravice za prenos klasik v Kanadi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ