V kaosu makadamskih cest najbolj spretna Marlen Reusser, Vosova ostaja v vodstvu

V kaosu makadamskih cest najbolj spretna Marlen Reusser, Vosova ostaja v vodstvu
28.07.2022 AVTOR: N. Gr., foto: A.S.O.

Četrta etapa ženske dirke po Franciji je karavano peljala čez makadamske poti v Šampanji, ki so vzbujale kar nekaj nelagodja pred etapo, med njo pa obilico padcev. V skupnem seštevku večjih razlik vendarle ni bilo.

Prireditelji ženske dirke po Franciji so sledili zgledu z moške, želeli so vključiti različne terene na traso in odločili so se za makadamske odseke v četrti etapi. Cela je potekala po znameniti Šampanji, štirje odseki makadamskih cest pa so bili posejani z grobim kamenjem, ki so botrovali številnim defektom.

Tako se je že pred zadnjima dvema makadamskima odsekoma v ospredju oblikovala le skupinica 30 najboljših kolesark, v kateri so bile vse favoritinje, so pa imele Annemiek van Vleuten, Cecilie Uttrup Ludwig, Elisa Longo Borghini in Mavi Garcia precej težav s počenimi gumami. Sploh Garcia je imela ogromno smolo, saj ji je 20 km pred ciljem spustila zadnja guma, nadaljevala je na kolesu ekipne kolegice, med lovom na vodilno skupino pa jo je od zadaj zbil še njen športni direktor v spremljevalnem avtomobilu.

Garcia je tako izgubila nekaj časa, vse ostale kolesarke pa so se na koncu še pred zaključkom polovile v skupino 20 favoritinj, ki je sklenila navidezno premirje in rumene majice ni napadala. To je izkoristila Marlen Reusser, ki je napadla na asfaltu pred zadnjim odsekom makadama in ker je Švicarka odlična kronometristka, je znala sama zdržati v ospredju in na koncu je pred prvimi zasledovalkami ohranila minuto naskoka, pred skupino s favoritinjami pa 1:40 prednosti.

Čeprav je bila etapa zelo zanimiva, vsak dan spremljamo številne grde padce, za nekatere je kriva nepazljivost kolesark, za druge pa smola. Dejstvo pa je, da je karavana že po polovici osemdnevnega ženskega Toura zelo načeta in zanimivo bo videti, kako velike bodo razlike do nedeljskega zaključka rumene pentlje.

Zaenkrat v skupnem vodstvu ostaja Marianne Vos, ki bi majico lahko zadržala še danes in jutri, zadnji dve etapi pa bosta potekali v gorah, kjer se bo odločalo o skupni zmagovalki. Eugenia Bujak in Urška Žigart sta 4. etapo končali v večji skupini, ki je zaostala dobrih 14 minut.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ