V kolesarstvo prihaja ponudnik hitre prehrane

V kolesarstvo prihaja ponudnik hitre prehrane
10.12.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

McDonalds je že bil prisoten v kolesarstvu, kot sponzor manjše ekipe Amore e Vita. Zdaj v ta šport prihaja Burger King Italia.

Eolo-Kometa. Govorimo o ekipi s prokontinentalno licenco, ki je letos že nastopila na dirki po Italiji. Tam je Lorenzo Fortunato dobil zahtevno etapo s ciljem na Zoncolanu, kjer je ugnal Jana Tratnika. Eolo-Kometa je ekipa, ki jo vodita predvsem nekdanja zvezdnika Alberto Contador in Ivan Basso.

Slednji je potrdil, da bo zdaj ekipo podprl Burger King Italia: “Lahko smo zelo veseli, da v kolesarstvo in v našo ekipo prihaja tako veliko podjetje. Predstavnik Burger Kinga Alessandro Lazzaroni se je navdušil nad to idejo, potem ko je bil z nami na Giru. Videl je, kako deluje ekipa, kakšen je naš projekt.” Kljub prihodu Burger Kinga, pa ekipa imena v sezoni 2022 ne bo spremenila: “Ne. Ostajamo še vedno Eolo-Kometa, medtem ko bo nov sponzor dobil prostor na dresih.”

Kljub vsemu tudi Basso ostaja na realnih tleh. Vložek očitno ni tako velik, da bi lahko v bližnji prihodnosti razmišljali o prestopu v World Tour. “Ni treba prehitevati. Moramo se razvijati in to lahko naredimo le z našo predanostjo in strokovnostjo. Če nam bo to uspevalo, potem bodo sponzorji ostali. Postopoma nam uspeva. Najprej smo bili tri leta v kontinentalni konkurenci, zdaj smo ravnokar zaključili prvo sezono s prokontinentalno licenco.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ