V kolesarstvo se vrača Mapei in morda Segafredo?

V kolesarstvo se vrača Mapei in morda Segafredo?
04.12.2015 AVTOR: D. Z.
Se še spominjate znamenite ekipe Mapei? V njej so bili predvsem mojstri za klasike, pa tudi nekateri za etapne dirke. Po 14 letih se Mapei očitno vrača v kolesarstvo ... a le kot tehnični partner.

Se še spominjate znamenitega moštva Mapei? Zanj so vozili Paolo Bettini, Gianni Bugno, Johan Museeuw, Stefano Garzelli, Pavel Tonkov, Andrea Tafi, Franco Ballerini,  ... menedžer pa je bil še zdaj zelo aktivni Patrick Lefevre. Mapei se zdaj vrača, a ne v taki obliki, kot takrat. Moštvo Trek Factory Racing je razkrilo, da kot tehnični sponzor v ekipo prihaja Mapei Sport.

Gre za športni center v Milanu, ki se ukvarja s testiranji športnikov, analizami predstav ... Ta center je v lastništvu Mapeija, ki se je kot sponzor ekipe iz kolesarstva umaknil pred dolgimi 14 leti. Tako gre zgolj za tehnično partnerstvo, a nekje je treba začeti.

»Nad tem partnerstvom sem navdušen. Mapei Sport je eden izmed najboljših športno-znanstvenih centrov an svetu. Zato bo to lepa priložnost, da se vsi ravijemo. So vodilni pri raziskavah, podobno kot Trek. In raziskave so prava pot. Sam verjamem v napredek in vem, da so pri Mapei Sport osredotočeni na prihodnost, da raziskujejo, kako še izboljšati stvari. Prepričan sem, da se bosta naši filozofiji ujemali, « je dejal glavni menedžer moštva Trek Luca Guercilena.

»Vesel sem, da se bo Mapei Sport spet pojavil v profesionalnem kolesarstvu. Tokrat po zaslugi Luce Guercilene, ki je najboljši menedžer, kar si jih lahko želiš, « pa je dejal ustanovitelj in glavni mož Mapei Sporta Giorgio Squinzi. Pojavile pa so se govorice, da naj bi v kolesarstvo vstopilo tudi podjetje Segafredo. V naslednji sezoni naj bi Segafredo prevzel vlogo drugega sponzorja pri Treku.

Pri Treku so to informacijo potrdili, več informacij pa niso želeli izdati. Pri Gazzetti dello Sport so zapisali, da si italijanski sponzor želi v ekipo pripeljati Vincenza Nibalija, ki pa ima še vedno veljavno pogodbo z Astano. Po naslednji sezoni pa se bo upokojil za zdaj najdražji kolesar v tej ekipi Fabian Cancellara. To pomeni, da bodo imeli v ekipi dovolj denarja, da pritegnejo marsikaterega vrhunskega kolesarja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ