V Kolumbiji kolumbijski sprinter

V Kolumbiji kolumbijski sprinter
14.02.2019 AVTOR: DZ, foto: Tim De Waele / Getty Images

Drugo etapo na dirki po Kolumbiji je v sprintu dobil mladi Alvaro Jose Hodeg, sicer član moštva Deceuninck Quick Step. Prevzel je tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Po uvodnega ekipnem kronometer – dobilo ga je moštvo EF Education First – je v drugi etapi dirke po Kolumbiji majico vodilnega branil Rigoberto Uran. Druga etapa pa je bila pisana na kožo sprinterjem, tako da so mnogi pričakovali, da bo v sprintu vse ugnal domači adut Fernando Gaviria, sicer član moštva UAE Team Emirates. Etapa se je začela in končala v mestu La Ceja, dolga pa je bila 157 kilometrov.

"Danes smo dirkali na etapno zmago, o skupnem seštevku nismo razmišljali."
Alvaro Jose Hodeg

Poleg treh letečih ciljev so morali kolesarji na začetku premagati še vzpon četrte kategorije. Sprint je bil tako praktično zagotovoljen, čeprav je tik pred gorskim ciljem, po manj kot desetih kilometrih dirkanja pobegnila šesterica kolesarjev. To skupino so sestavljali Hernández, Luis Felipe Laverde, Stiven Cuesta, Simon Pellaud, Germán Chaves in Óscar Sevilla. Sevilla je dolgo vozil tudi v virtualni majici vodilnega, saj so si ubežniki privozili že skoraj štiri minute prednosti.

V glavnini so kasneje pospešili, večji del dela so opravili kolesarji moštva EF Education First. V zaključku so pobudo prevzeli še kolesarji moštva UAE Team Emirates in kmalu po vstopu v zadnjih deset kilometrov so bili š zadnji ubežniki ujeti. Sledili so novi napadi, a neuspešni. Potem pa se v sprintu z najboljšimi ni boril Gaviria, ki je kasneje dejal, da se ni najbolje počutil in je prepustil vlogo sprinterja Juanu Molanu.

Ta se je sicer boril za vrh, a tokrat je imel ob sebi izjemen vlak mladi Jose Alvaro Hodeg. Kolesarji moštva Deceuninck Quick Step so opravili odlično delo, na koncu še Richeze in Hodeg je lahko prišel do zaslužene zmage. “Bolj kot po svoji zaslugi sem do zmage prišel po zaslugi ekipe. Fantje so opravili izjemno delo. Jungels, Iljo, Alaphilippe. Vsi so naredili vse, kar so lahko. Zdaj cenim njihovo delo. Menim, da je ta zmaga bolj njihova kot moja,” je dejal Hodeg.

Premagal je Martina Laasa in prej omenjenega Molana. Hodeg je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku: “Danes smo dirkali na etapno zmago, o skupnem seštevku nismo razmišljali. Zame se zdaj nič ne sprmeeni. Vemo, po kaj smo sem prišli. Nalogo smo opravili. Preprosto sem se osredotočil na tisto, kar moram opraviti. Tako kot vedno. Na sprint.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ