V Kolumbiji Uran pred ostalimi favoriti

V Kolumbiji Uran pred ostalimi favoriti
13.02.2019 AVTOR: DZ, vir: EF Education First

V Kolumbiji se obeta pravi spektakel. Ob številnih gledalcih je uvodni ekipni kronometer dobilo moštvo EF Education First. Rigoberto Uran v vodstvu. Slovencev ni n a startu.

Tour Colombia. Govorimo o dirki prve kategorije, na kateri pa so številna znana imena. Nenazadnje je tokrat tu sezono začel Christopher Froome, ki bo letos poskusil še petič dobiti dirko po Franciji. Ob Froomu pa seveda vsi najboljši Kolumbijci, na čelu z Bernalom, Quintano, Uranom, Lopezom, Gavirio ... Že na predstavitvi ekip so gledalci kolesarjem pripravili bučen sprejem.

"Sam sem navdušen, da lahko dirkam tukaj."
Rigoberto Uran



Na dirki je bil najprej na sporedu ekipni kronometer. Ta je bil nadvse hiter. Najhitreje pa so s 14 kilometrov dolgo preizkušnjo v Medellinu opravili kolesarji moštva EF Education First. Povprečna hitrost kar 55,691 km/h, čas pa 15 minut in pet sekund. Deceuninck Quick Step je na drugem mestu zaostal za osem sekund. Sky s Froomom je bil z desetimi sekundami zaostanka tretji. Sledili so Astana, UAE Team Emirates, Medellin, Movistar ...




Samo ena izmed 28 ekip je imela na tej preizkušnji povprečno hitrost manjšo od 50 km/h. Vodstvo v skupnem seštevku je tako prevzel Rigoberto Uran, ki je povedal: "Ta zmaga predstavlja tudi veliko odgovornost, a vedno sem kolegom poudarjal, da moramo uživati v stvareh, ki jih počnemo s strastjo. Sam sem navdušen, da lahko dirkam tukaj."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ