V Komendi prva zmaga Davida Čadeža, Bevc in Ahačičeva meljeta naprej

V Komendi prva zmaga Davida Čadeža, Bevc in Ahačičeva meljeta naprej
19.05.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Na nedeljski 8. VN Komende je prvo zmago v karieri dosegel kolesar Save David Čadež, ki je bil najboljši pri dečkih A. Novi zmagi za Jana Bevca in Ano Ahačič.

Celotna galerija slik

8. VN Komende, rezultati:

Dečki C:
1. Moro Manilo  GC Pasiano
Deklice C:
1. Ana Ahačič  Sava Kranj
Dečki B:
1. Jan Bevc  Adria Mobil
Deklice B:
1. Maša Povše  Radenska AS
Dečki A:
1. David Čadež  Sava Kranj
Mlajše mladinke:
1. Karin Penko  Radenska AS
Mlajši mladinci:
1. Žiga Jerman  Radenska AS
Starejše mladinke:
1. Katja Jeretina  Radenska AS
Ženske ELITE:
1. Špela Kern  BTC City Ljubljana 

Na Gorenjskem so se pomerili dečki, deklice, mladinci in mladinke, spremljali pa smo zelo zanimive dirke.

Pri najmlajših je bil najhitrejši Italijan Manilo Moro, ki je v letošnji sezoni na dirkah za Pokal Slovenije zelo uspešen. Drugi je bil Matic Žagar Kranjec, tretji pa Aljaž Colnar. Pri deklicah C je po drugem mestu na Bledu na najvišjo stopničko zopet stopila Savčanka Ana Ahačič, ki je v letošnji sezoni na slovenskih cestah zabeležila že peto zmago. Pri deklicah B je slavila kolesarka Radenske Maša Povše.

Dečki B in dečki A so tekmovali skupaj, v zaključnem šprintu skupine 20 kolesarjev pa je bil najhitrejši David Čadež. Drugo mesto je zasedel Jan Bevc, ki je s tem slavil v razvrstitvi dečkov B. Kolesar Adrie Mobila je dokazal, da se že letos lahko povsem enakovredno kosa z leto dni starejšimi kolesarji in z novo zmago potrdil svoj talent. Tretje mesto je osvojil Hrvat Zvonimir Zadro, ki nastopa za BK Sokol Vinkovci.

Pri mlajših mladinkah je bil oder za zmagovalke enak kot na prejšnjih preizkušnjah, dobro formo je z novo zmago potrdila kolesarka Radenske Karin Penko, na stopničke sta se povzpeli še Katja Kerpan in Ana Majnik.

Mlajši mladinci so morali prevoziti 46 500 metrov, dirko pa so končali s povprečno hitrostjo 39 km/h. V šprintu je slavil kolesar Radenske AS Žiga Jerman, drugi je bil član Perutnine Luka Sagadin, tretji pa ekipni kolega zmagovalca Matej Merčun.

Pri starejših mladinkah je slavila Katja Jeretina, med članicami pa Špela Kern.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ