V Kranju najboljši Madžar, Katrašnik 4., Matej Mugerli dvakrat 2. v Ukrajini

V Kranju najboljši Madžar, Katrašnik 4., Matej Mugerli dvakrat 2. v Ukrajini
02.08.2015 AVTOR: D. Z.
V Kranju je za kolesarji 47. dirka za VN Kranja. Krožno preizkušnjo je dobil Peter Kusztor. Najboljši je bil domačin Gašper Katrašnik na 4. mestu. Matej Mugerli odličen v Ukrajini.

VN Kranja
1. Peter Kusztor, Amplatz BMC 2:32:25
2. Mattia De Marchi, Cycling team Friuli
3. Matija Kvasina, Felbermayr Simplon Wels
4. Gašper Katrašnik, Sava Kranj
5. Stephan Rabitsch, Felbermayr Simplon Wels
6. Andi Bajc, Amplatz BMC
7. Marek Canecky, Amplatz BMC
8. Simone Viero, Cycling team Friuli
9. Riccardo Bolzan, Cycling team Friuli
10. Robert Jenko, Radenska Ljubljana

V Kranju je za organizatorji in kolesarji pravi kolesarki praznik, ki je trajal tri dni. Najprej pa omenimo dirko članov in mlajših članov. Govorimo o tisti preizkušnji, ki je bila na sporedu v nedeljo ob 13. uri. Dirka je bila dolga 115,5 km, kolesarji pa so se pomerili na krožni in razgibani trasi v središču Kranja. Na svoj račun so prišli ubežniki in Klemen Štimulak je bil najboljši v seštevku letečih ciljev.

Na koncu pa se je zmage veselil Peter Kusztor, sicer Madžar v dresu avstrijske ekipe Amplatz BMC. Premagal je Italijana Mattio de Marchija in Hrvata Matijo Kvasino. Boj prve zasledovalne skupine je dobil Gašper Katrašnik. Predstavnik domače Save je tako bil tudi najbolje uvrščeni Slovenec na dirki. Andi Bajc, sicer zmagovalčev sotekmovalec, deseti pa kolesar ljubljanske Radenske Robi Jenko.

Dan prej so v Kranju organizirali tudi nočni kriterij za člane in mlajše člane. To so bili najboljši člani Adrie Mobila. Zmagal je David Per, ki je na 40 km dolgi preizkušnji zbral 34 točk. Štiri točke manj je zbral njegov sotekmovalec Jon Božič. Tretji je bil Samir Jebrajilov. Sledili so Novak, Katrašnik, Canecky, Jenko, Kump, de Marchi in Ručigaj. Več o mlajših kategorije pa kasneje!

Omenimo še dva odlična nastopa Mateja Mugerlija, ki se v teh dneh dneh mudi v Ukrajini. V soboto je nastopil na dirki druge kategorije Odessa GP. Po skoraj štirih urah dirkanja in po prevoženih 168 km se je zmage veselil domačin Oleksander Polivoda, medtem ko je Matej Mugerli dobil boj zasledovalne skupine za drugo mesto. Ta je za zmagovalcem zaostala za 27 sekund. Tretji je bil Artem Topčanjuk. Kolesar Synergy Bakuja je dobro nastopil tudi v nedeljo. Ravno tako je šlo za dirko druge kategorije. In spet je zmagal domačin. Tokrat Vitalij Buts. Mugerli pa se je spet moral zadovoljiti z drugim mestom. Tretji je bil Viesturs Luksevics.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ