V Kranju najhitrejši Italijan Andrea Peron, Finkšt najboljši Slovenec

V Kranju najhitrejši Italijan Andrea Peron, Finkšt najboljši Slovenec
25.07.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Luka Vovk

Minuli konec tedna je zaznamovalo tudi dirkanje na domačih cestah, v Kranju sta potekala kriterij in 54. VN Kranja. V soboto je šla zmaga na Češko, v nedeljo pa v Italijo.

Pestro dogajanje v Kranju se je začelo že v petek, ko so na 800 metrov dolgem in tehnično zahtevnem mestnem krogu dirkale vse starostne kategorije, vrhunec pa je bilo večerno razširjeno DP v kriteriju. Tam so dirkanje nadzorovali kolesarji ekipe Elkov Kasper in slavili dvojno zmago, Daniel Babor je zbral največ točk, drugi je bil Dominik Neuman.

Na tretjem mestu je končal kolesar Ljubljane Gusto Santic Matic Maček, ki je tako postal tudi državni prvak v kriteriju. Na stopničke sta v slovenski konkurenci stopila še Matej Drinovec iz KK Kranj in Aljaž Jarc iz Adrie Mobil.

V nedeljo je bil čas še za že 54. VN Kranja, najstarejšo kolesarsko dirko na slovenskih tleh. V hudi vročini so kolesarji prikazali aktivno dirkanje, ubežniki pa po zaslugi Elkova in Adrie Mobil niso imeli možnosti. V zadnjem krogu je bil še zadnji ujet in kot že tolikokrat doslej je odločal zadnji vzpon na Jelenov klanec.

V prvi polovici vzpona je potegnil Andrea Peron in si takoj privozil približno 10 metrov naskoka, kar je bilo dovolj, da je zdržal do ciljne črte ob Globusu v Kranju. Dobro je bil na poti tudi Tilen Finkšt, a ga je v zadnjem levem ovinku zaprl Čeh Tomaš Barta, ki je tako končal na drugem mestu, mesto pred Finkštom.

Kolesar Adrie Mobil je bil tako najboljši Slovenec na dirki, morda bi lahko končal še mesto višje, zmaga pa je bila nedosegljiva, saj je bil Peron, kolesar ameriške ekipe diabetikov Novo Nordisk, tokrat premočan.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ