V Kranju za naslove prvakov skorajda vsi najboljši

V Kranju za naslove prvakov skorajda vsi najboljši
23.06.2017 AVTOR: D. Z.
Nedelja je rezervirana za državna prvenstva. Slovensko bo letos gostil Kranj z okolico. Med člani prijavljeni skorajda vsi najboljši ta trenutek.

V nedeljo, 25 junija se bodo praktično po vsej Evropi kolesarji merili za državne naslove v cestnih preizkušnjah.

Za naslov slovenskega državnega prvaka se bodo kolesarji in kolesarke pomerili v Kranju oziroma okolici. Državno prvenstvo bo potekalo v kategorijah mlajši mladinci, starejši mladinci, starejše mladinke, članice, U23 in elite. Trasa? Kot je to običajno bo šlo za krožno dirko. Krog pa bo potekal na trasi Kokrica (start) – Tenetiše – Trstenik – Bašelj – Sr. Bela – Bobovek – Kokrica (cilj). Krog bo dolg 16,3 km.

Dodati pa moramo še tri kilometre od starta do kroga in potem nazaj do cilja. Start bo pred Mercatorjem na Kokrici. Mlajših mladinci bodo startali ob 9. uri. Prevoziti pa bodo morali 65,2 km oziroma štiri kroge. Z njimi bodo startale tudi starejše mladinke, ženske U23 in Elite. Dva kroga več bodo morali prevoziti starejši mladinci, ki bodo startali deset minut po končani dirki mlajših mladincev. Za njimi bodo na svoj račun prišli še kolesarji v kategorijah U23 in elite.

Prevoziti bodo morali deset krogov oziroma 163 kilometrov. Start bo ob 13.30 uri. Na startu bodo praktično vsi najboljši slovenski kolesarji, tudi tisti iz najmočnejših tujih moštev. Manjkal bo zmagovalec dirke po Švici Simon Špilak, v Sloveniji pa bo po dolgem času nastopil Primož Roglič, pa Jan Polanc, Luka Mezgec, Kristijan Koren, Luka Pibernik Borut Božič, David Per, Domen Novak, Matej Mohorič, Marko Kump, Jani Brajkovič, Grega Bole … Naslov bo branil Jan Tratnik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ