V Labinu najhitrejši Švicar, Horvat zdaj že tretji

V Labinu najhitrejši Švicar, Horvat zdaj že tretji
10.03.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki Istrska Pomlad je prvo etapo dobil Fabian Giger, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Žiga Horvat napredoval na tretje mesto.

Vse slovenske ekipe in številne tuje se v teh dneh mudijo na Hrvaškem na dirki Istrska Pomlad. Po uvodnem prologu je bila danes na sporedu prva etapa. Ta je bila nadvse razgibana.

Start je gostil Poreč, cilj pa je bil v Labinu. Etapa je bila dolga 161 kilometrov. V majici vodilnega je kolesaril zmagovalec prologa Alex Frame. Etapo so zaznamovali številni padci. Po dobrih treh urah in 43 minutah pa je etapo dobil član šviarske reprezentance Fabian Giger. Pet sekund za njim je ciljno črto prečkal drugi Matthias Krizek.

Tretji je bil Ian Bibby. Najboljši Slovenec je bil Andi Bajc, ki je s šestimi sekundami zaostanka zasedel sedmo mesto. Takoj za njim so bili že Žiga Jerman, Gorazd Per in Radoslav Rogina. V tej skupini so končali še Jure Golčer, Izidor Penko, Tadej Pogačar, Marko Pavlič, Žiga Ručigaj, Žiga Horvat, Matej Mugerli in Matic Grošelj.

Giger je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku in ima štiri sekunde prendosti pred Ianom Bibbyjem. Žiga Horvat je napredoval na tretje mesto. Za vodilnim zaostaja za deset sekund. Tadej Pogačar je s 13 sekundami zaostanka osmi, Matej Mugerli pa deveti. Žiga Ručigaj je 11., Žiga Jerman 14., Izidor Penko 20., Andi Bajc 29. …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ