V letu 2021 Bahrain Victorius?

V letu 2021 Bahrain Victorius?
06.11.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

Je morda Mednarodna kolesarska zveza razkrila preveč? Če je res, potem bomo v naslednjem letu ekipo Bahrain-McLaren spremljali pod imenom Bahrain Victorius.

Bahrain McLaren. Ekipa, v kateri je od ustanovitve (predtem je bila to Bahrain Merida) precej slovenskih kolesarjev, še več pa slovenskega osebja bo po tej sezoni ostala brez letos drugega sponzorja.

McLaren se po vsega eni sezoni umika. Glede na podatke krovne organizacije pa so pri ekipi našli novega podpornika. UCI je namreč razkrila imena 46 profesionalnih ekip, ki so za sezono 2021 že registrirane.

Novost v moškem World Touru je vsekakor Circus Wanty Gobert, ki bo prevzel mesto razpadočjega CCC. Belgijci so odkupili World Tour licenco in bodo naredili korak naprej. Pri ženskah med elito prihaja SD Worrx, ekipa, ki smo jo do zdaj poznali pod imenom Boels Dolmans.

Pri moških na seznamu še vedno ni moštva NTT, katerega prihodnost vprašljiva. Nektarih ekip, ki bi jih pričakovali ni na seznamu, a imajo še vedno dovolj časa, da izpolnijo zahteve in oddajo zahtevek za pridobitev oziroma obnovitev licence.

Nekatere World Tour ekipe se bodo preimenovale. AG2R La Mondiale bo zdaj Ag2R Citroen. Očitno bo sprememba tudi pri Bahrainu. Torej, Bahrain Victorius. Podrobnosti pa zaenkrat seveda še niso znane.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ