V Londonu Norvežan, na Poljskem Italijan

V Londonu Norvežan, na Poljskem Italijan
31.07.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Na dirki po Poljski je drugo etapo dobil Sacha Modolo, dirko v Londonu pa Alexander Kristoff.

Dirka po Poljski

Na dirki po Poljski je bila na sporedu druga etapa. V rumeni majici najboljšega v skupnem seštevku jo je začel Peter Sagan. Kljub razgibani trasi od starta v kraju Tarnowskie Gory do Katowic pa smo pričakovali sprint glavnine. Po 142 kilometrih dirkanja je do tega tudi prišlo. Etapo je zaznamovala manjša skupina ubežnikov, ki so jo sestavljali Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo), Joonas Henttala (Novo Nordisk), Adrian Kurek (CCC Sprandi Polkowice) in Kamil Gradek (Poland). V glavnini so ritem narekovali predvsem člani Orice Scotta in Bore Hansgrohe. 80 kilometrov pred ciljem je preostale ubežnike napadel Kurek. A glavnina ga je ujela dobrih 30 kilometrov pred ciljem. V zadnjem krogu je napadel tudi Daniel Oss.

Tik pred oznako za zadnji kilometer pa je poskusil še Petr Vakoč. A kolesarji Skyja so takrat že imeli vse pod nadzorom. Pripravljali so sprint za Dannyja Van Poppla. V kaotičnem zaključku je s spritom prvi začel Maz Walscheid, vendar pa se je Nemec nekoliko uštel. Najbolje se je znašel Sacha Modolo, ki je lahko slavil prvo zmago na dirki World Toura po lanskem Giru. Danny Van Poppel je bil drugi, tretji pa Walscheid. Peter Sagan se je moral zadovoljiti z osmim mestom.

Najboljši izmed petih Slovencev je bil Matej Mohorič na 19. mestu.

 

Prudential RideLondon Surrey Classic

V Londonu so izpeljali 186 kilometrov dolgo enodnevno dirko World Toura. Ta je bila dolga 183 kilometrov, na startu je med številnimi sprinterji, ki so upali na priložnost za zmago nastopil tudi Marko Kump. Dirka se je začela in končala v središču Londona, večji del trase pa je izpeljan po razgibanih cestah na obrobju mesta.

Pobeg dneva je uspel naslednjim kolesarjem: Mads Würtz Schmidt (Katjuša Alpecin), Julien Duval (AG2R La Mondiale), Twan Castelijns (LottoNL-Jumbo), Wesley Kreder (Wanty-Groupe Gobert) in Iljo Keisse (Quick-Step Floors). Privozili so si dobre štiri minute prednosti, potem pa so se tudi v glavnini podali v lov za njimi. Predvsem kolesarji Sunweba so bili zelo aktivni. Ko je glavnina ubežnike ujela, so se pričeli vrstiti novi napadi. Oster napad so izvedli Peter Kennaugh, Matteo Trentin in Daryl Impey. Kennaugh je kmalu popustil, v ospredju pa ga je uspel zamenjati Jasper Stuyven. Impey je popustil 15 kilometrov pred ciljem, medtem ko sta Stuyven in Trentin vztrajala, pa čeprav sta se skorajda eno uro v ospredju trudila z manj kot minuto prednosti pred večjo skupino zasledovalcev. Zasledovalci so ju uspeli ujeti šele ob vstopu v zadnji kilometer.

Bora Hansgrohe je pripravljala sprint za sprinterskega junaka dirke po Sloveniji Sama Bennetta. Zdelo se je , da ima Bennett vse pod nadzorom. Ko pa je začel s sprintom, ga je uspel prehiteti Alexander Kristoff. Norveža je po zanj neuspešnem Touru vendarle prišel do zmage. “Na Touru nam ni uspelo zmagati, zato smo se želeli vrniti tukaj Dokazali smo, da smo še vedno dobri. Vsi smo bili predani cilju. Traso sem poznal, vedel sem, da mi zelo ustreza, ” je povedal Kristoff. Drugi je bil Magnus Cor Nielsen, tretji pa Michael Matthews. Sledili so Vanmarcke, Wippert, Drucker, Dempster, Bennett, Barbier, Naesen … Marko Kump je bil 71.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ