V Medvodah popolno zmagoslavje kolesarjev Adrie

V Medvodah popolno zmagoslavje kolesarjev Adrie
23.04.2014 AVTOR: Matej Zalar
Dečki novomeškega kluba so slavili v vseh treh starostnih kategorijah, pri dečkih B so vknjižili celo dvojno zmago, pri dečkih C pa je bil razplet povsem enak kot v Tišini.

Dečki C, rezultati:
Aljaž Colnar  KK Adria Mobil   19:35
Gaber Vandur  KD Tanin Sevnica
Gal Glivar  KK Adria Mobil

Deklice C, rezultati:
Ana Ahačič   Sava Kranj  19:41
Maruša Šmit KD Gorje
Klara Čemažar  Radenska AS

Deklice B, rezultati:
Maša Povše  Radenska AS 19:41
Katja Jenko  Sava Kranj
Manca Škrbec Radenska AS

Dečki B, rezultati:
Urban Badovinac  KK Adria Mobil 38:35
Jan Bevc  KK Adria Mobil
Marko Jeretina  Radenska AS

Dečki A, rezultati:
Martin Colnar  KK Adria Mobil  53:24
Gregor Skok   KD Sloga 1902 Idrija
Žiga Jančar  Radenska AS

Mlajše mladinke, rezultati:
Karin Penko  Radenska AS  54:04
Ana Majnik   Radenska AS
Maša Pia Ustar  Radenska AS 

Najmlajši kolesarji so odpeljali šest krogov, skupno so prevozili slabih 11 kilometrov. Štartalo je 55 kolesarjev, tudi iz Avstrije in Italije.

Kljub velikemu številu napadov je v zadnji krog večina kolesarjev pripeljala skupaj, zmagovalca pa je odločil ciljni šprint. Najhitrejši je bil Aljaž Colnar, drugi je bil Gaber Vandur, tretji pa Gal Glivar. Pri deklicah C je, tako kot v Tišini, slavila kolesarka Save iz Kranja Ana Ahačič.

Pri dečkih B so novomeščani ubrali zelo napadalno taktiko, pobeg pa je na koncu uspel Urbanu Badovincu. V ospredju je sam vztrajal več kot polovico 12 krogov dolge dirke, v zadnjem krogu pa ga je ujel prvi favorit Jan Bevc, ki je na koncu zasedel drugo mesto. Šprint glavnine je prepričljivo dobil Marko Jeretina. Najhitrejša pri deklicah B je bila kolesarka domače Radenske AS Maša Povše, ki je prehitela Savčanko Katjo Jenko in ekipno kolegico Manco Škrbec.

Tudi pri najstarejših dečkih je dirko zaznamoval pobeg, glavnini sta ušla Martin Colnar, član Adrie Mobila, in kolesar Sloge Idrije Gregor Skok. Premagati sta morala 18 krogov, privozila sta si že več kot minuto prednosti in na koncu med seboj obračunala za zmago. Tudi v tej kategoriji je zmaga odšla v Novo mesto, Adria je tako še enkrat več dokazala prevlado v kategoriji dečkov v letošnji sezoni.

Med mlajšimi mladinkami so prva tri mesta pripadla kolesarkam Radenske, zmagala je Karin Penko, zmagovalka prve dirke Ana Majnik pa je bila druga. Na najnižjo stopničko je stopila Maša Pia Ustar. 

Naslednji vikend za najmlajše kolesarje v Sloveniji ni dirk, nato pa sledi dvojni program v Ajdovščini in Dragatušu 3. in 4. maja.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ